Предимства при избелване на зъби в домашни условия

д-р Младен Камбов

Избелването на зъби с индивидуални шини в домашни условия е изключително ефективно, а резултатът е видим след 10-12 дни. Освен това избелващият агент е по-малко агресивен, в сравнение с избелването в кабинета.

Избелването на зъбите в домашни условия набира все по-голяма популярност не само защото е лесно и безопасно, а и защото дава отлични резултати! След преглед вашият зъболекар ще ви посъветва кой метод на избелване ще е най-подходящ за вас и какъв процент избелващ агент ще се използва. Предимствата на избелването на зъби в домашни условия са:

  • Избелващият агент е със значително по-малка агресивност, в сравнение с избелването в кабинета.
  • Изработените индивидуални шини могат да се използват дългосрочно, като при нужда от опресняване на цвета се закупува само шприца с избелващ агент, което спестява средства.
  • Избелващият агент е активен в продължение на 8-10 часа, което го отличава от многото системи за избелване, продавани свободно в аптечната мрежа.
  • Видимият ефект е още след първата процедура. Крайният резултат се отчита на 10 - 12-ия ден, като резултатът от избелването трае до две години в зависимост от хранителния режим.

Как да избелим зъбите си бързо и ефективно

В дентална клиника Камбов в София започваме с преглед на състоянието на зъбите и почистване на зъбния камък с помощта на ултразвуков апарат. Почистването на зъбния камък е необходимо, тъй като в противен случай, избелващият агент не би могъл да достигне до зъбите и избелването не би довело до желания резултат. Зъбният камък е и причина за много заболявания на венците и редовното му почистване от зъболекар е необходимо за поддържането на здрава и красива усмивка. След почистването на зъбния камък зъбите се полират с цел да задържат по-малко плака, като по този начин приключва подготовката на зъбите за по-нататъшното им избелване. Непосредствено след почистването на зъбния камък от челюстите се взима отпечатък с помощта на силиконов или алгинатен материал.

Точността на отпечатъка е от голямо значение за изработването на индивидуалните шини, които се носят по време на сън в продължение на 6 до 8 часа. Самите шини са меки и удобни за носене и не предизвикват дискомфорт по време на сън.

Процедурата по взимане на отпечатъка трае няколко минути до окончателното втвърдяване на материала. Отпечатъците се изпращат в лаборатория за отливане на работни модели и изработване на силиконовите шини, в които се поставя избелващият агент. Изработката им отнема няколко дни.

В рамките на второто посещение при зъболекар с помощта на 3D разцветка по системата ”Vita” се определя началният цвят на зъбите. Началният цвят на зъбите се записва в картона на пациента, за да може след приключване на избелването да се направи реална съпоставка на постигнатия резултат. Трудно е да се каже предварително с колко степени може да се избелят зъбите.

Зъболекарят задължително дава инструкции на пациента за това как се нанася избелващият агент, какви грижи се полагат за шините и какъв е препоръчителният хранителен режим за по-дълготраен ефект. При същото посещение силиконовите шини се изпробват за точно пасване по зъбите и се правят корекции, ако те са необходими.

Важно е да се отбележи, че по време на избелването трябва да се избягват храни и напитки, които биха могли да оцветят зъбите, като черен чай, кафе, кола или червено вино.

Теми

Избелване

  • Почистване на зъбен камък
  • Изготвяне на индивидуални шини
  • Комплект за избелване в домашни условия
  • Оценка на постигнатия резултат
Цена 390 лвВиж повече

Направихме пакетa специално за вас, за да се постигне максимален резултат от избелването. Зъбната плака и зъбния камък винаги пречат на избелващият процес, а нашата цел е да избелим зъбите, а не плаката.

Пакетът включва както почистването на зъбния камък, така и изработката на индивидуални шини, в които се поставя избелващият агент. Само така можем да гарантираме постигането на отличен резултат.

Търсите професионален отговор

Ако имате въпроси относно здравето на своите зъби или искате да си запазите час, ще се радваме да ви отговорим.

С грижа за здравето на нашите пациенти

Кой ще вилекува?

Свържете се с нас Станете част от екипа

Доверието, което съществува между лекар и пациент, за нас е от изключително значение, а то се гради стъпка по стъпка, ден след ден.

Зъболекар
Зъболекар
Зъболекар

д-р Младен Камбов Зъболекар

д-р Люпчо Георгиев Зъболекар

д-р Светлана Стоянова Зъболекар

Ще ви накараме да забравите, че сте на зъболекар

Кой ще випосрещне?

Свържете се с нас Станете част от екипа

Ние ще се грижим да не ви липсва нищо, докато седите на зъболекарския стол, а накрая ще ви изпратим с усмивка.

Администратор
Администратор

Меги Коджабашева Администратор

Радослава Камбова Администратор

Не просто екип, а оркестър

Кой ще се погрижиза вас?

Свържете се с нас Станете част от екипа

Усмихнати и позитивни, те ще се погрижат да се почувствате специални.

Дентален асистент
Дентален асистент
Дентален асистент

Еви, Надя, Фати, Лори, Стели Дентални асистенти