Затваряне на разстояние между зъбите

д-р Младен Камбов

Съществуват множество решения за коригиране на нежеланото разстояние между зъбите според индивидуалния случай: ортодонтско лечение, изграждане на зъбите с фотополимер, бондинг, поставяне на фасети или коронки.

Много хора определят разстоянието между зъбите като проблем, други го намират за чаровно. Днес в дентална клиника Камбов в София предлагаме на пациентите с разстояние между зъбите много начини то да се коригира, като се започне с ортодонтско лечение - брекети, когато зъбите са с нормална форма и големина, през изграждане на зъбите с фотополимер - бондинг, който може да затвори разстоянията с минимално изпиляване на зъбите, или да се избере поставяне на фасети, и се стигне до металокерамична или изцяло керамична коронка. Консултацията с добър зъболекар ще ви даде ясна представа какви са вариантите във вашия случай и как ще изглеждате финално, след приключване на процедурата.

Кой метод ще се избере зависи от конкретния случай. Ако разстоянията между зъбите са сериозни и зъбите са големи, едно още по-голямо разширение ще доведе до обратен естетичен ефект. Тогава се препоръчва да се започне с ортодонтско лечение, което да приближи зъбите един до друг, и след това, ако има други естетични съображения, те да се коригират чрез някой от гореизброените методи.

Ако зъбите са малки и разстоянията между тях не са големи, може да се предпочете въстановяването им с фотополимер с минимално изпиляване или фасети. В случай че зъбите са преоцветени, тогава единственият начин е те да се облекат в естетични коронки.

Ако вашият случай е сходен до някой от изброените и искате да промените усмивката си, то винаги може да направите консултация с добър зъболекар, благодарение на която да разберете възможностите за решение на проблема и да видите как ще изглеждате след процедурата.

Теми

Дигитален дизайн

  • Първоначален преглед и фото заснемане
  • Дигитален дизайн
  • Восъчен проект на зъбите
  • План на лечение
Цена 250 лвВиж повече

Ние в дентална клиника Камбов направихме пакета "Дигитален дизайн на усмивката", за да се видите със своята нова усмивка, без да пилим зъбите, без допълнителни разходи, просто усмивката, която винаги сте желали.

Пакетът е предназначен за пациенти, които искат да видят как би изглеждала усмивката им, преди да решат да започнат лечение. Пакетът включва преглед, фото заснемане и видео интервю, отпечатъци от челюстите, компютърен дизайн на усмивката, восъчен проект и директна проба в устата. Изискват се 3 посещения.

Търсите професионален отговор

Ако имате въпроси относно здравето на своите зъби или искате да си запазите час, ще се радваме да ви отговорим.

С грижа за здравето на нашите пациенти

Кой ще вилекува?

Свържете се с нас Станете част от екипа

Доверието, което съществува между лекар и пациент, за нас е от изключително значение, а то се гради стъпка по стъпка, ден след ден.

Зъболекар
Зъболекар
Зъболекар

д-р Младен Камбов Зъболекар

д-р Люпчо Георгиев Зъболекар

д-р Светлана Стоянова Зъболекар

Ще ви накараме да забравите, че сте на зъболекар

Кой ще випосрещне?

Свържете се с нас Станете част от екипа

Ние ще се грижим да не ви липсва нищо, докато седите на зъболекарския стол, а накрая ще ви изпратим с усмивка.

Администратор
Администратор

Меги Коджабашева Администратор

Радослава Камбова Администратор

Не просто екип, а оркестър

Кой ще се погрижиза вас?

Свържете се с нас Станете част от екипа

Усмихнати и позитивни, те ще се погрижат да се почувствате специални.

Дентален асистент
Дентален асистент
Дентален асистент

Еви, Надя, Фати, Лори, Стели Дентални асистенти