Поставяне на зъб без хирургична намеса

д-р Младен Камбов

В съвременната стоматология непрекъснато се търсят нови методи на лечение с минимална инвазивност. Ако имате липсващ естествен зъб, трябва да знаете, че едно от последните постижения на науката в тази област е адхезивният мост.

Имате липсващ зъб? Страх ви е от хирургични намеси... но все пак естетиката и красивата усмивка са от голямо значение за вас. Ние в дентална клиника Камбов в София имаме решение!

Липсващ преден зъб

Липсващ преден зъб

Съвременната стоматология непрекъснато се развива и търси нови методи за лечение с минимална инвазивност. Едно от последните постижения на науката в тази област е адхезивният мост. Направете консултация със зъболекар и вижте дали е удачно решение за лечение във вашия случай.

Този метод на лечение печели отличие, когато става въпрос за щадящо решение за поставяне на липсващ зъб. За разлика от обикновения мост, за поставянето на адхезивния мост се използват гласфибровлакна, които служат като опора, въз основа на която се изгражда липсващият зъб. Това съвременно решение е предпочитано от всеки добър зъболекар, тъй като позволява да се направи мост без почти никакво изпиляване или обличане в корони на съседните зъби.

Етап от изработването на адхезивен мост

Етап от изработването на адхезивен мост

Поставянето на адхезивен мост протича в едно посещение, като при здрави зъби изпиляването е колкото за една пломба, защото закрепването става от вътрешната страна на опорните зъби. При наличие на кариес на съседните зъби е малко по-различно. Тогава се почиства кариозната маса и се оставя малък улей, който служи за поставянето на гласфибровлакна, върху които се изгражда зъб. Процедурата е напълно безболезнена, а за отличен резултат е важно да е направена от опитен зъболекар!

Предимствата на адхезивния мост са много. Постига се максимален естетичен резултат поради липсата на метал във възстановяването. Пести време, тъй като се прави в рамките на едно посещение, а и е по-достъпен в ценово отношение, в сравнение с лечението с импланти.

Финален резултат от изработване на адхезивен мост

Финален резултат на изработването на адхезивен мост

Адхезивният мост е идеално решение в случаите, когато има липсващ зъб, но разстоянието между зъбите не е достатъчно за имплант или няма достатъчно кост за имплантиране. Той може да помогне при вадене на зъб - веднага да се замести с нов, така че да не се разместят зъбите, а и венецът да се оформи бързо по новоизградения зъб, който сякаш е част от естествените ви зъби.

За направата на този тип мост има определени условия, така че след преглед вашият зъболекар ще установи доколко е уместно изработването на адхезивен мост във вашия случай. За да се получи отличен резултат с добра здравина, е важно къде в редицата се намира липсващият зъб, има ли до него съседни два здрави зъба, както и още други важни детайли, които един добър стоматолог ще оцени, след като извърши обстоен преглед.

Теми

Търсите професионален отговор

Ако имате въпроси относно здравето на своите зъби или искате да си запазите час, ще се радваме да ви отговорим.

С грижа за здравето на нашите пациенти

Кой ще вилекува?

Свържете се с нас Станете част от екипа

Доверието, което съществува между лекар и пациент, за нас е от изключително значение, а то се гради стъпка по стъпка, ден след ден.

Зъболекар
Зъболекар
Зъболекар

д-р Младен Камбов Зъболекар

д-р Люпчо Георгиев Зъболекар

д-р Светлана Стоянова Зъболекар

Ще ви накараме да забравите, че сте на зъболекар

Кой ще випосрещне?

Свържете се с нас Станете част от екипа

Ние ще се грижим да не ви липсва нищо, докато седите на зъболекарския стол, а накрая ще ви изпратим с усмивка.

Администратор
Администратор

Меги Коджабашева Администратор

Радослава Камбова Администратор

Не просто екип, а оркестър

Кой ще се погрижиза вас?

Свържете се с нас Станете част от екипа

Усмихнати и позитивни, те ще се погрижат да се почувствате специални.

Дентален асистент
Дентален асистент
Дентален асистент

Еви, Надя, Фати, Лори, Стели Дентални асистенти