Зъболекарски услуги Пълна промяна Ортодонтско лечение Лечение на пародонтоза

Имате проблем със зъбите или венците и искате да получите най-доброто и най-съвременното зъболечение от своя стоматолог? Искате да получите внимание, специално отношение и грижа?

  • Основната ни цел е да ви осигурим възможно най-щадящото лечение.
  • Успехът на лечението се крие в добрата комуникация между лекаря и пациента и тяхната съвместна работа.
  • Отделяме време, за да обучим пациента как правилно да се грижи за своята орална хигиена.

Пародонтозата (пародонтит) е сред най-често срещаните заболявания сред хората над 30 години. Много от тях си мислят, че това състояние е нормално след определена възраст и че няма ефективно лечение, което обаче е погрешно.

Запазете час Обадете се в кабинета и запазете час - не боли. Телефон: +359 893 388 222. Информация за това как можете да стигнете до кабинета и карта на денталната клиника вижте в Контакти.

Тук са изброени и обяснени услугите, които предлагаме на своите пациенти. Опитали сме се да ги обясним по достъпен начин, като акцентът е върху най-важните неща: как протичат, дали са болезнени, кои са важните моменти при извършването им и по какво бихте могли да ги оцените.

Лечение на пародонтоза

Пародонтозата (пародонтит) е сред най-често срещаните заболявания сред хората над 30 години. Много от тях си мислят, че това е нормално след определена възраст и няма лечение за заболяването. Ако венците ви кървят или са зачервени и подути, това означава, че те са възпалени. В този случай е добре да се обърнете към зъболекар, за да установите причината за това. Много често проблемите идват не от честотата на миене на зъбите, а по-скоро от неговото качество.

Микроскопско лечение на коренови канали

Кариесът се развива в границите на емайла и дентината. Когато инфекцията прогресира към пулпата (нерва), говорим за пулпит, а ако излезе извън зъба - периодонтит, при който на рентгеновата снимка се наблюдава гранулом (торбичка). Лечението от зъболекар изисква както механична обработка чрез специални канални инструменти, с които се премахва част от инфектираната тъкан, така и химична, която да дезинфекцира канала.

Вадене на зъб

С напредъка на денталната медицина все повече зъби се лекуват успешно, но понякога и за най-добрия зъболекар това е невъзможно. При тези случаи се налага те да бъдат извадени. Процедурата се извършва под местна или пълна упойка.

Отстраняване на счупен инструмент

Счупването на инструмент при лечение на коренов канал е един от неприятните моменти при лечението, но още по-неприятно е, когато ваденето на счупения (сепариран) инструмент не е по възможностите на стоматолога. В дентална клиника Камбов работим под микроскоп и опитните ни специалисти разполагат с цялата необходима апаратура. Това ни дава възможност да видим и да извадим инструмента. В някои случаи това може да отнеме повече от едно посещение, зависи от вида на счупения инструмент, от позицията му в канала и от анатомията на зъба (дали има извити корени).

Коронки и мостове

Когато е разрушена голяма част от зъба в следствие на кариес, фрактура или по някаква друга причина, вашият зъболекар ще ви насочи към обличането на зъба с коронка. Коронката обхваща зъба от всички страни и по този начин го предпазва от счупване и кариес, като го изолира от бактериите в устната кухина.

Зъбни импланти

Възстановяването на зъби с импланти набира все по-голяма скорост и това не е случайно. Успеваемостта на този тип лечение е над 95% и чрез него всеки добър зъболекар е в състояние да лекува случаи, чието решаване допреди това беше постижимо само с носенето на неудобни снемаеми протези. Всичко започва с преглед и анализ на съзъбието, за да може зъболекарят да прецени показанията и противопоказанията за поставяне на импланти.

Зъболечение под пълна упойка

Решение за изпитващите страх от зъболекар е лечение под пълна упойка, което става все по-популярно. Първо е необходимо да се направи щателен преглед и да се състави ясен план на лечение. С една пълна упойка не могат да се решат всички проблеми, трупани с години. Тя е много подходяща за хирургични манипулации, като изваждане на зъби и поставяне на импланти, но е трудно приложима за кореново лечение, тъй като то изисква много време и в много случаи не може да се направи наведнъж. Самото приспиване се извършва от анестезиолог, ангажиран специално за случая.

All on 4 цялостно възстановяване

All on 4 може не само да върне зъбите в устата ви, но може и да ви помогне да се сдобиете с холивудската усмивка, за която сте мечтали! Когато моментът с грижата за зъбите е доста позакъснял и в устата са останали само няколко зъба, които не подлежат на лечение, единственото решение е възстановяването на зъбите със системата All on 4.

Въпроси и отговори