Екип

Екипът на дентална клиника Камбов задава нов стандарт на денталната грижа. Ние поставяме личността в центъра на нашата практика и се фокусираме върху индивидуалните нужди на всеки човек. Личното отношение, вниманието и позитивния подход са сред водещите ни приоритети, а комплексните решения и професионализма са отличителни черти за работата ни. Да дадем лечение от най-високо равнище е не само стремеж на всеки един от екипа ни, но и мотивация за непрестанно развитие на нашите лекари и дентални асистенти. Знаем, че мисията ни е с огромно значение и затова я следваме неотлъчно: Всеки ден ние подобряваме здравето, усмивката и дори живота на нашите пациенти!

За последните 10 години ние научихме много за това какво искат нашите пациенти и успяхме да отговорим на нуждите им, по най-добрия начин. Фокусирани сме върху дълготрайните решения, изцяло съобразени с индивидуалните нужди на всеки. Екипът ни порасна, но не за да имаме повече пациенти, а за да диагностицираме и лекуваме тези, които се доверяват на професионализма ни. Лекуваме хиляди пациенти и случаите, с които сме се сблъсквали са многобройни - и лесни, и трудни, като това ни прави всеки ден по-добри, по-внимателни и по-изискващи от нас самите. Екипът на Клиника Камбов е тук, за да ви даде усмивката, която заслужавате! Ще попитате защо - ЗАЩОТОТО ИМАМЕ ОБЩА КАУЗА!

Д-р Младен Камбов

Зъболекар

Д-р Младен Камбов е основател на Дентална клиника Камбов и работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в имплантологията и естетичната стоматология, той отделя голяма част от времето си за курсове с цел повишаване на квалификацията и запознаване с новите тенденции в областта на стоматологията, всичко – с идеята да предложи най-добрата услуга. Д-р Камбов е носител на приза "Най-добър млад имплантолог" в национален имплантологичен конкурс, организиран от Implant BH за 2018 г. Същата година на най-престижния конкурс за дентална медицина в България, “Усмивка на годината”, получи първа награда в една от най-тежките категории – "Имплантологичен случай". Отличията продължават и през 2019 година, когато за втора поредна година д-р Камбов бива отличен с първа награда, този път в категорията “Комплексен случай” на конкурса “Усмивка на годината”. През 2020 г. на същия конкурс, но вече в международен формат, д-р Камбов в екип със зъботехник Стефан Петров печелят първа награда в категорията “Керамични възстановявания”. Воден от каузата, че лекува не само зъбите на хората, но и променя техния живот, д-р Камбов предлага най-подходящото лечение спрямо спецификите при всеки пациент. Този подход на работа може да се види и усети в работата на всеки един член от екипа на Дентална клиника Камбов.

Виж повече

Доказан стоматолог и лидер

Многократно награждаван
професионалист

Д-р Младен Камбов завършва висшето си образование във Факултета по дентална медицина, София през 2008 година. От 2009 година работи в собствена практика, ориентирана в областта на цялостните възстановявания, имплантологията и естетиката, като за няколко години успява да изгради устойчив екип от 20 души с ясна визия и цел.

Работата на д-р Камбов е съсредоточена изцяло в:

 • Цялостното естетчно възстановяване на усмивката
 • Имплантология
 • Фасети

Допълнителното му професионално развитие не спира и до ден днешен, като освен че надгражда своите знания, провежда и курсове, в които споделя информация и опит със други свои колеги. Член е на асоциациите София Дентал Мийтинг, Българско Дружество по Пародонтология и Българско Дружество по Естетична Стоматология. Участник и лектор е в много конгреси и семинари на различни теми като ”Имплантологията през призмата на усложненията” и “Розова естетика”.

Д-р Младен Камбов има над 10 годишен опит в поставянето на импланти и е посетил редица курсове на ZIMMER Biomet Institute в Швейцария като "Implant Therapy in the Aestetic Zone”, завършил е 3 ниво на курс “Меки тъкани около зъби и импланти” с д-р Венцеслав Станков и “Occlusal Principles. Treatment Planning.”. Д-р Камбов е преминал през много курсове в Букурещ за оклузия и естетика с д-р Iustina Verdes, във Флоренция при така уважаваните имена в пародонтологията д-р. Cortellini и проф. Tonetti, д-р. Massaini, посетил е още практически курсове по Имплантология и Пиезохирургия, “Оклузия, функция и естетика” с Claidio Nannini, като е почерпил знания от една от най-добрите школи по пародонтология в Мюнхен при проф. Oto Zur и проф. Marcus Hurtzeler на тема “ Резективна пародонтална хирургия”.

Д-р Лора Дупчанова

Зъболекар

Д-р Дупчанова вярва силно във философията на клиниката, която поставя личността на първо място, и споделя виждането, че е важно професионалистите да разберат пациента като човек, за да могат да му осигурят комфорт и безупречна грижа. Вниманието на д-р Дупчанова към детайла, както и вроденият ѝ финес, с лекота карат пациентите на клиниката да се чувстват спокойни на денталния стол. Със същата загриженост се отнася и към най-малките пациенти на клиниката, като превръща тяхното посещение в интересно преживяване. Милото отношение и грижовността на д-р Дупчанова се проявяват не само към пациентите, но и към нейните близки и най-вече семейството ѝ, което тя обича да глези с вкусни и здравословни ястия. На вниманието ѝ често се радва и нейното по-малко братче, а свободното ѝ време е запълнено с полезни занимания, като фитнес и други видове спорт.

Виж повече

Внимателна и търпелива

Безупречна грижа и
вроден финес

Доктор Лора Дупчанова е дентален лекар с интереси в сферата на:

 • Пародонтологията
 • Ендодонтията
 • Естетичните възстановявания

Своето висше образование завършва във Факултета по дентална медицина, София, като от 2015 г. е част от колектива на Дентална клиника Камбов. По време на своето следване помага в организацията както на Sofia Dental Meeting, така и на множество лекции и семинари, където има възможността още в начален етап да разшири познанията си в различни дялове на денталната медицина.

 • Допълнително професионално развитие

Посещавайки множество практически курсове при водещи специалисти, тя се запознава по-обстойно с нехирургичната и етиологичната пародонтална терапия. За да обогати знанията си в сферата на ендодонтията, д-р Дупчанова посещава обучения по "Релечение - нехирургично премахване на счупени инструменти и фибро щифтове", водено от prof Arnaldo Castellucci и "Предсказуеми решения при ендодонтски възстановявания" с лектори д-р Иван Йовчев и Dr. Kostin Lupu. В областта на естетичните възстановявания изучава директни и индиректни възстановявания на ендодонтски лекувани зъби и присъства на специализация за работа с композити в кампуса на GC, Белгия. Заедно с екипа на клиника Камбов участва в двудневния курс "DrowOn Posterior teeth", проведен в град Пловдив.

Д-р Светлана Стоянова

Зъболекар

В Дентална клиника Камбов всичко е добре организирано и подредено, благодарение до голяма степен на д-р Стоянова. Тя се занимава както с по-сериозните случаи, така и с тези на най-малките пациенти на клиниката. Мечтата й, която вече е реалност, е да се занимава с ортодонтия. Освен стоматолог с дългоогдишен опит в денталната медицина, д-р Стоянова е и човекът, който внася ред при изготвянето на работния график на екипа. Организирана и отдадена, тя поема по пътя на стоматологията още като малка, когато се налага да реши свой проблем с деформация на захапката. След проведеното ортодонтско лечение осъзнава важността на здравата и красива усмивка, а днес се грижи всичките ѝ пациенти да могат да се похвалят с такава. След края на работния ден д-р Стоянова също е заобиколена от усмивки – на нейните приятели, срещите с които често са по повод вълнуващо пътуване.

Виж повече

Отдадена и организирана

Професионализъм, удостоен с награда

Доктор Светлана Стоянова е дентален лекар с интереси в сферата на:

 • Oртодонтията
 • Eндодонтията
 • Eстетичните възстановявания

Завършва висшето си образования във Факултета по дентална медицина, София, а от 2014 г. е в екипа на клиника Камбов.

 • 2019 г. д-р Стоянова е победител в престижния конкурс "Усмивка на годината" в категория "Комплексен естетичен случай".

Професионалните ѝ интереси са насочени в областта на ортодонтията, като за своето самоусъвършенстване и повишаване на квалификацията, посещава редица курсове. Сред най-значимите е нейното преминаване през петте нива на дисциплината “Алекзандър” – д-р Иван Горялов. Там тя задълбочено изучава лечение на дълбока и отворена захапка при подрастващ пациент, директно и индиректно залепяне на брекети, екстракционно лечение, нетипично лечение с мини-импланти и други. Освен като слушател в неговите курсове, взима участие и като лектор на тема "Анализ на телерентгенография на keynote", състояла се през 2018 г. на срещата на българския изследователски клуб “Алекзандър”. В областта на ендодонтията, д-р Стоянова развива своите знания чрез посещения на специализирани курсове, водени от световноизвестни имена като Марга Рий, Йоши Тераучи и Иван Йовчев.

Д-р Стоян Казаков

Хирург

Д-р Стоян Казаков е лекар по дентална медицина, изключително посветен на своята отговорна мисия - хирургията. Прецизен, спокоен и старателен, д-р Казаков изпипва до последния детайл всичко, с което се заеме. Всеки зъб за него е предизвикателство, което не може да му се противопостави. Той вярва, че за да бъде истински професионалист всеки хирург трябва да има не само безупречна техника, но и голямо сърце. Професионалният път на д-р Казаков е съсредоточен върху стремежа му за непрекъснато усъвършенстване в областта на оралната и лицево-челюстната хирургия. В дентална клиника Камбов той открива комфортна и добре организирана работна среда, с екип, който превръща работата му в истинско удоволствие. Здравето за него е приоритет не само в работата, но и в свободното му време, в което той активно спортува или релаксира с компютърни игри.

Виж повече

Отдаден на стоматологията

Прецизен и с безупречна техника

Доктор Стоян Казаков е лекар по дентална медицина, посветен на:

 • Оралната хирургия

Завършва образованието си във Факултет по дентална медицина в София през 2012 г. В периода от 2013 г. до 2016 г. специализира Орална хирургия в същия факултет. От 2016 г. до 2020 г. е асистент към Катедра "Орална и лицево-челюстна хирургия" на ФДМ-София. В началото на 2017 г. придобива специалност Орална хирургия. Понастоящем той е студент по медицина (5 курс). Член е на Международната организация по имплантология (ITI).

 • Награден е с грамота от Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.
 • Има сертификати от редица научни конгреси и специализирани курсове.

Интересите и разработките му са в областта на медикаментозно-индуцираната остеонекроза на челюстите, пациентите на антикоагулнатна и антиагрегантна терапия, лечението на болкови синдроми и дисфункции, имплантологията, костната регенерация и пародонталната хирургия.

Д-р Стелиана Василева

Зъболекар

Д-р Стелиана Василева е един от лекарите по дентална медицина в Дентална клиника Камбов, с четири години практика зад гърба си и като дентален асистент в клиниката. През всички тези години д-р Василева внася чувство на спокойствие и хармоничност в екипа със самото си присъствие, със своята искрена усмивка, която притежава силата да предразполага, и с вниманието си към детайлите, което дава увереност на пациентите, че са в добри ръце. Д-р Василева вярва, че всеки лекар трябва на първо място да притежава морал, любопитство, както и широк поглед към цялата картина. Нейна страст са и истинските картини, които излизат изпод ръцете ѝ извън стоматологичния кабинет. Резултатът най-често са пейзажи на морска тематика. Един истински естет, от какъвто се нуждае всеки професионален дентален екип!

Виж повече

Взискателна към детайла

Талантлива и търпелива

Доктор Стелиана Василева е дентален лекар с интереси в сферата на:

 • Терапевтичните лечения

Завършва висшето си образованието във Факултета по дентална медицина, София, като от 2015 г. е част от екипа на Дентална клиника Камбов.

 • Допълнителна квалификация и непрестанно развитие

Посещава различни следдипломни квалификационни курсове, основно фокусирани върху терапевтичното лечение и методите за химичната и механична обработка на кореновите канали. Ежегодно присъства на събитието Sofia Dental Meeting заедно с колектива на клиника Камбов, където слуша световно признати лектори в съвременната дентална медицина. През 2017 г. ръководи и организира всички практически занимания на Dental session към научното събитие International Biomedical Congress, Sofiа. На лекционния курс "Биологични и технологични концепции в съвременната ендодонтия" с водещ д-р Джилберто Дебелиан, се запознава с най-новите инструменти за ефективно ендодонтско лечение. Заедно с екипа на клиника Камбов участва в двудневния курс "DrowOn Posterior teeth", проведен в град Пловдив, където разширява уменията си за правилния моделаж при естетични възстановявания на зъбите.

Д-р Мерилин Бориславова

Зъболекар

Работата ѝ в Дентална клиника Камбов е сбъдната детска мечта, а страстта към стоматологията е още от шести клас. Изключително отдадена и прецизна в работата си, Мери изпълнява до перфекционизъм и най-малките задачи в клиниката. След няколко години стаж като дентален асистент в клиника Камбов, днес тя е лекар по дентална медицина с интереси в областта на кариесологията, ендодонтията и пародонтологията. Изключителната всеотдайност в грижата, както и внимателният ѝ подход осигуряват сигурност и комфорт на всеки пациент. По пътя към реализирането на мечтата си да бъде дентален лекар, Мери получава пълната подкрепа на семейството си, към което е силно привързана. Свободно си време тя прекарва в залата за спортни танци, отдавайки се и на тази своя страст.

Виж повече

Стоматологията е сбъднатата ѝ мечта

Всеотдайна и прецизна

Доктор Мерилин Бориславова е лекар по дентална медицина с интереси в областта на:

 • Кариесологията
 • Ендодонтията
 • Пародонтологията

Завършва висшето си образование във Факултета по дентална медицина, София, а от 2018 г. е в екипа на клиника Камбов.

 • Допълнителна квалификация и непрестанно развитие

Взима участие в научни конгреси на Български зъболекарски съюз. Ежегодно присъства на събитието Sofia Dental Meeting заедно с колектива на клиника Камбов, където слуша световно признати лектори в съвременната дентална медицина. Посещава различни квалификационни курсове, като теоретичния курс по Ендодонтия на проф. Арналдо Кастелучи и проф. Симоне Грандини. Част е и от практическия уъркшоп “Естетични обтурации с високотехнологични композитни материали тип адаптивна технология” в София, както и от теоретичния и практически курс “Клинично приложение на течливи композити”.

Д-р Божидар Настанлиев

Зъболекар

Д-р Божидар Настанлиев е лекар по дентална медицина, притежаващ онази рядка харизма, която кара всеки пациент да се почувства в сигурни ръце още от първия контакт с него. Отговорен, спокоен и последователен, той подхожда към лечението на пациентите с мисъл и безупречна информираност. Стоматологията той определя като мотивираща, а направленията, които будят най-голям интерес в него, са парадонтологията и хирургията. Ценностите му напълно се припокриват с тези на Дентална клиника Камбов - цялостният подход и разрешаването на проблемите на пациентите с лекота, внимание и прецизност. Божидар цени времето си и обича да го оползотворява за стойностни неща. Едно от тях е грижата за тялото, което е приоритет и в свободното му време. Тренировките във фитнеса заемат голяма част от него, които биват допълвани от четене на книги на психологическа тематика.

Виж повече

Разбиращ пациентите и техните нужди

Отговорн и спокоен

Доктор Божидар Настанлиев е лекар по дентална медицина с интереси в областта на:

 • Пародонтологията
 • Хирургията

Завършва висшето си образования във Факултета по дентална медицина в гр. София.

 • Допълнителна квалификация и непрестанно развитие

Един от най-значимите курсове, на които е присъствал се е провел в Италия - Сасари, където основната тема е била индивидуалната работа на стоматолога, като част от комплексно лечение и грижа за пациента. От 2019 г. е член на gIDE Dental Institute и Foundation for oral rehabilitation (FOR), където курсове и лекции водят световноизвестни лектори в сферата на пародонтологията, имплантологията, протетиката и хирургията. Членството му в тези институти предоставя достъп до голяма онлайн библиотека със статии, разработки и обучителни видеа, които непрекъснато се обновяват, следвайки най-новите тенденции в денталната медицина. Всяка година присъства и на събитието Sofia dental meeting, където лектори обхващат темите за управление и клинично поведение.

Д-р Белис Алексиева

Зъболекар

Мечтата на Белис да работи в медицинската сфера се поражда още от детските ѝ години, когато тя тайно облича работните престилките на майка си, която е акушерка. След няколко години стаж като дентален асистент в клиника Камбов, днес тя е лекар по дентална медицина с интереси в областта на кариесологията, ендодонтията и пародонтологията. Стриктна и изпипваща всичко до най-малкия детайл, Белис подхожда с разбиране към проблемите на пациентите и се грижи отдадено за тяхното безкомпромисно дентално здраве. В свободното си време обича да се разхожда в планината с нейната лабрадорка Кайра и активно да спортува. Практикува йога, кара ски и кайтсърф, също така и къмпингува сред природата.

Виж повече

Стоматологията е сбъднатата ѝ мечта

Стриктна и прецизна

Доктор Белис Алексиева е лекар по дентална медицина с интереси в областта на:

 • Кариесологията
 • Ендодонтията
 • Пародонтологията

Завършва висшето си образование във Факултета по дентална медицина, София, а от 2020 г. е в екипа на клиника Камбов.

 • Допълнителна квалификация и непрестанно развитие

Взима участие в научни конгреси на Софийската регионална колегия към Български зъболекарски съюз. Посещава и редица курсове в областта на консервативното зъболечение на различни теми: “Съвременни алтернативи при директни постериорни възстановявания”, “Директни антериорни възстановявания” и “Търсене на перфектната адхезия и обтурация: как да използваме възможностите, които съвременните материали ни предоставят”.

Йоанна Мембе

Дентален асистент

Йоанна внася слънчево настроение в Дентална клиника Камбов и е една от причините пациентите да се чувстват изключително комфортно преди, по време и след денталното лечение. Описва се като професионалист, чието щастие е възможността да допринесе за усмивката на друг човек.

Яник Вълчев

Дентален асистент

Като бъдещ дентален лекар, Яник държи на отношението и връзката с пациентите и изпитва неописуемо щастие, когато види искрата в очите им, радващи се на новата си красива усмивка. Отговорен и изключително мотивиран, той определя работата си в дентална клиника Камбов, като истинска привилегия.

Сузана Христова

Дентален асистент

Сузи е усмихната, емоционална и зареждаща с оптимизъм. За нея работата с хора е истинско удоволствие и това личи във всичко, което прави. Вярва, че мисията да подобрява здравето на хората е много стойностна и затова ѝ е напълно отдадена.

Ангелина Кънчева

Дентален асистент

Ани се отличава със своята всеотдайност и грижа към пациентите. Завидната ѝ старателност и дисциплина осигуряват стриктното спазване на правилата за асептика и антисептика, стерилизация и дезинфекция на всички повърхности, апаратура и инструменти. Всичко необходимо за здравето, сигурността и спокойствието на нашите пациенти.

Божидар Иванчев

Дентален асистент

Божидар е денталният асистент, който дава ново значение на това да бъдеш добър и да помагаш на хората. След като дълги години е доброволец в Български Червен кръст, той се присъединява и към мисията на Дентална клиника Камбов да подобрява здравето, усмивката и дори живота на своите пациенти.

Габриела Медарова

Дентален асистент

Габи е изключително внимателна и притежава разкошно чувство за хумор. Завършеният от нея курс по фотография ѝ помага в работата като дентален асистент в клиника Камбов. Тя проследява и документира всеки етап от лечението на пациентите ни и е истински щастлива, когато улови в снимки положителните емоции от новите им усмивки.

Георги Стойчев

Дентален асистент

Георги е прецизен, с внимание към детайла и с усет за естетиката. Той е денталният асистент в клиника Камбов, който допринася много за безупречното провеждане на всяка манипулация. Като студент по дентална медицина, неговите интереси са насочени към ендодонтското лечение, което го пленява със своята комплексност.

Емилияна Петелкова

Дентален асистент

Емилияна е грижовна и отдадена. Тя е денталният асистент, който може да накара всеки пациент да се почувства комфортно, като у дома. Стремежът ѝ всеки ден да бъде по-добра във всичко, което прави допринася за организацията и стриктното спазване на протоколите в клиниката.

Ноел Желева

Координатор пациенти

Ноел посреща и изпраща пациентите ни с искрена усмивка и учтиво отношение. Нейното лъчезарно присъствие кара всеки в клиниката да се чувства като у дома. Стриктна и организирана, тя е координаторът на пациенти, който превръща всяко посещение на клиника Камбов в безпроблемно, добре организирано и дори приятелско преживяване.

Силви Игнатова

Координатор пациенти

Винаги отзивчива, организирана и отговорна, Силви е свързващото звено между пациентите и Дентална клиника Камбов. Чаровното ѝ присъствие и искреното желание да бъде полезна я превърнаха в координатора пациенти, без който не можем да си представим рецепцията ни.

Алис Василева

Координатор пациенти

Алис е човекът, който посреща нуждите на нашите пациенти с внимание и разбиране. Старателна и спокойна, тя подрежда графика за деня и се грижи за удобството на всеки, влязъл през вратата на Дентална клиника Камбов. Комуникацията с пациентите ѝ носи искрена радост, също както и приятелската обстановка в клиниката и сплотеният екип.

Радослава Камбова

Координатор пациенти

Стриктна и много организирана, Радослава с лекота внася ред в Дентална клиника Камбов. Тя се грижи за комфорта на пациентите и екипа ни, отнасяйки се с внимание и позитивно отношение към всеки.

Мария Веселова

Отговорник по чистотата

Мария е нашият позитивен, изключително старателен и педантичен отговорник по чистотата. Благодарение на нея, нашият екип и пациенти имат увереността, че са в стерилна, дезинфекцирана и напълно безопасна клиника, която отговаря дори и на най-високите изисквания.