Екип

Екипът на дентална клиника Камбов задава нов стандарт на денталната грижа. Ние поставяме личността в центъра на нашата практика и се фокусираме върху индивидуалните нужди на всеки човек. Личното отношение, вниманието и позитивния подход са сред водещите ни приоритети, а комплексните решения и професионализма са отличителни черти за работата ни. Да дадем лечение от най-високо равнище е не само стремеж на всеки един от екипа ни, но и мотивация за непрестанно развитие на нашите лекари и дентални асистенти. Знаем, че мисията ни е с огромно значение и затова я следваме неотлъчно: Всеки ден ние подобряваме здравето, усмивката и дори живота на нашите пациенти!

За последните 10 години ние научихме много за това какво искат нашите пациенти и успяхме да отговорим на нуждите им, по най-добрия начин. Фокусирани сме върху дълготрайните решения, изцяло съобразени с индивидуалните нужди на всеки. Екипът ни порасна, но не за да имаме повече пациенти, а за да диагностицираме и лекуваме тези, които се доверяват на професионализма ни. Лекуваме хиляди пациенти и случаите, с които сме се сблъсквали са многобройни - и лесни, и трудни, като това ни прави всеки ден по-добри, по-внимателни и по-изискващи от нас самите. Екипът на Клиника Камбов е тук, за да ви даде усмивката, която заслужавате! Ще попитате защо - ЗАЩОТОТО ИМАМЕ ОБЩА КАУЗА!

Д-р Младен Камбов

Зъболекар

Д-р Младен Камбов е основател на Дентална клиника Камбов и работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в имплантологията и естетичната стоматология, той отделя голяма част от времето си за курсове с цел повишаване на квалификацията и запознаване с новите тенденции в областта на стоматологията, всичко – с идеята да предложи най-добрата услуга. Д-р Камбов е носител на приза "Най-добър млад имплантолог" в национален имплантологичен конкурс, организиран от Implant BH за 2018 г. Същата година на най-престижния конкурс за дентална медицина в България, “Усмивка на годината”, получи първа награда в една от най-тежките категории – "Имплантологичен случай". Отличията продължават и през 2019 година, когато за втора поредна година д-р Камбов бива отличен с първа награда, този път в категорията “Комплексен случай” на конкурса “Усмивка на годината”. През 2020 г. на същия конкурс, но вече в международен формат, д-р Камбов в екип със зъботехник Стефан Петров печелят първа награда в категорията “Керамични възстановявания”. Воден от каузата, че лекува не само зъбите на хората, но и променя техния живот, д-р Камбов предлага най-подходящото лечение спрямо спецификите при всеки пациент. Този подход на работа може да се види и усети в работата на всеки един член от екипа на Дентална клиника Камбов.

Виж повече

Доказан стоматолог и лидер

Многократно награждаван
професионалист

Д-р Младен Камбов завършва висшето си образование във Факултета по дентална медицина, София през 2008 година. От 2009 година работи в собствена практика, ориентирана в областта на цялостните възстановявания, имплантологията и естетиката, като за няколко години успява да изгради устойчив екип от 20 души с ясна визия и цел.

Работата на д-р Камбов е съсредоточена изцяло в:

 • Цялостното естетчно възстановяване на усмивката
 • Имплантология
 • Фасети

Допълнителното му професионално развитие не спира и до ден днешен, като освен че надгражда своите знания, провежда и курсове, в които споделя информация и опит със други свои колеги. Член е на асоциациите София Дентал Мийтинг, Българско Дружество по Пародонтология и Българско Дружество по Естетична Стоматология. Участник и лектор е в много конгреси и семинари на различни теми като ”Имплантологията през призмата на усложненията” и “Розова естетика”.

Д-р Младен Камбов има над 10 годишен опит в поставянето на импланти и е посетил редица курсове на ZIMMER Biomet Institute в Швейцария като "Implant Therapy in the Aestetic Zone”, завършил е 3 ниво на курс “Меки тъкани около зъби и импланти” с д-р Венцеслав Станков и “Occlusal Principles. Treatment Planning.”. Д-р Камбов е преминал през много курсове в Букурещ за оклузия и естетика с д-р Iustina Verdes, във Флоренция при така уважаваните имена в пародонтологията д-р. Cortellini и проф. Tonetti, д-р. Massaini, посетил е още практически курсове по Имплантология и Пиезохирургия, “Оклузия, функция и естетика” с Claidio Nannini, като е почерпил знания от една от най-добрите школи по пародонтология в Мюнхен при проф. Oto Zur и проф. Marcus Hurtzeler на тема “ Резективна пародонтална хирургия”.

Д-р Лора Дупчанова

Зъболекар

Д-р Дупчанова вярва силно във философията на клиниката, която поставя личността на първо място, и споделя виждането, че е важно професионалистите да разберат пациента като човек, за да могат да му осигурят комфорт и безупречна грижа. Вниманието на д-р Дупчанова към детайла, както и вроденият ѝ финес, с лекота карат пациентите на клиниката да се чувстват спокойни на денталния стол. Със същата загриженост се отнася и към най-малките пациенти на клиниката, като превръща тяхното посещение в интересно преживяване. Милото отношение и грижовността на д-р Дупчанова се проявяват не само към пациентите, но и към нейните близки и най-вече семейството ѝ, което тя обича да глези с вкусни и здравословни ястия. На вниманието ѝ често се радва и нейното по-малко братче, а свободното ѝ време е запълнено с полезни занимания, като фитнес и други видове спорт.

Виж повече

Внимателна и търпелива

Безупречна грижа и
вроден финес

Доктор Лора Дупчанова е дентален лекар с интереси в сферата на:

 • Пародонтологията
 • Ендодонтията
 • Естетичните възстановявания

Своето висше образование завършва във Факултета по дентална медицина, София, като от 2015 г. е част от колектива на Дентална клиника Камбов. По време на своето следване помага в организацията както на Sofia Dental Meeting, така и на множество лекции и семинари, където има възможността още в начален етап да разшири познанията си в различни дялове на денталната медицина.

 • Допълнително професионално развитие

Посещавайки множество практически курсове при водещи специалисти, тя се запознава по-обстойно с нехирургичната и етиологичната пародонтална терапия. За да обогати знанията си в сферата на ендодонтията, д-р Дупчанова посещава обучения по "Релечение - нехирургично премахване на счупени инструменти и фибро щифтове", водено от prof Arnaldo Castellucci и "Предсказуеми решения при ендодонтски възстановявания" с лектори д-р Иван Йовчев и Dr. Kostin Lupu. В областта на естетичните възстановявания изучава директни и индиректни възстановявания на ендодонтски лекувани зъби и присъства на специализация за работа с композити в кампуса на GC, Белгия. Заедно с екипа на клиника Камбов участва в двудневния курс "DrowOn Posterior teeth", проведен в град Пловдив.

Д-р Светлана Стоянова

Зъболекар

В Дентална клиника Камбов всичко е добре организирано и подредено, благодарение до голяма степен на д-р Стоянова. Тя се занимава както с по-сериозните случаи, така и с тези на най-малките пациенти на клиниката. Мечтата й, която вече е реалност, е да се занимава с ортодонтия. Освен стоматолог с дългоогдишен опит в денталната медицина, д-р Стоянова е и човекът, който внася ред при изготвянето на работния график на екипа. Организирана и отдадена, тя поема по пътя на стоматологията още като малка, когато се налага да реши свой проблем с деформация на захапката. След проведеното ортодонтско лечение осъзнава важността на здравата и красива усмивка, а днес се грижи всичките ѝ пациенти да могат да се похвалят с такава. След края на работния ден д-р Стоянова също е заобиколена от усмивки – на нейните приятели, срещите с които често са по повод вълнуващо пътуване.

Виж повече

Отдадена и организирана

Професионализъм, удостоен с награда

Доктор Светлана Стоянова е дентален лекар с интереси в сферата на:

 • Oртодонтията
 • Eндодонтията
 • Eстетичните възстановявания

Завършва висшето си образования във Факултета по дентална медицина, София, а от 2014 г. е в екипа на клиника Камбов.

 • 2019 г. д-р Стоянова е победител в престижния конкурс "Усмивка на годината" в категория "Комплексен естетичен случай".

Професионалните ѝ интереси са насочени в областта на ортодонтията, като за своето самоусъвършенстване и повишаване на квалификацията, посещава редица курсове. Сред най-значимите е нейното преминаване през петте нива на дисциплината “Алекзандър” – д-р Иван Горялов. Там тя задълбочено изучава лечение на дълбока и отворена захапка при подрастващ пациент, директно и индиректно залепяне на брекети, екстракционно лечение, нетипично лечение с мини-импланти и други. Освен като слушател в неговите курсове, взима участие и като лектор на тема "Анализ на телерентгенография на keynote", състояла се през 2018 г. на срещата на българския изследователски клуб “Алекзандър”. В областта на ендодонтията, д-р Стоянова развива своите знания чрез посещения на специализирани курсове, водени от световноизвестни имена като Марга Рий, Йоши Тераучи и Иван Йовчев.

Д-р Стоян Казаков

Хирург

Д-р Стоян Казаков е лекар по дентална медицина, изключително посветен на своята отговорна мисия - хирургията. Прецизен, спокоен и старателен, д-р Казаков изпипва до последния детайл всичко, с което се заеме. Всеки зъб за него е предизвикателство, което не може да му се противопостави. Той вярва, че за да бъде истински професионалист всеки хирург трябва да има не само безупречна техника, но и голямо сърце. Професионалният път на д-р Казаков е съсредоточен върху стремежа му за непрекъснато усъвършенстване в областта на оралната и лицево-челюстната хирургия. В дентална клиника Камбов той открива комфортна и добре организирана работна среда, с екип, който превръща работата му в истинско удоволствие. Здравето за него е приоритет не само в работата, но и в свободното му време, в което той активно спортува или релаксира с компютърни игри.

Виж повече

Отдаден на стоматологията

Прецизен и с безупречна техника

Доктор Стоян Казаков е лекар по дентална медицина, посветен на:

 • Оралната хирургия

Завършва образованието си във Факултет по дентална медицина в София през 2012 г. В периода от 2013 г. до 2016 г. специализира Орална хирургия в същия факултет. От 2016 г. до 2020 г. е асистент към Катедра "Орална и лицево-челюстна хирургия" на ФДМ-София. В началото на 2017 г. придобива специалност Орална хирургия. Понастоящем той е студент по медицина (5 курс). Член е на Международната организация по имплантология (ITI).

 • Награден е с грамота от Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.
 • Има сертификати от редица научни конгреси и специализирани курсове.

Интересите и разработките му са в областта на медикаментозно-индуцираната остеонекроза на челюстите, пациентите на антикоагулнатна и антиагрегантна терапия, лечението на болкови синдроми и дисфункции, имплантологията, костната регенерация и пародонталната хирургия.

Д-р Стелиана Ташкова

Зъболекар

Д-р Стелиана Ташкова е един от лекарите по дентална медицина в Дентална клиника Камбов, с четири години практика зад гърба си и като дентален асистент в клиниката. През всички тези години д-р Ташкова внася чувство на спокойствие и хармоничност в екипа със самото си присъствие, със своята искрена усмивка, която притежава силата да предразполага, и с вниманието си към детайлите, което дава увереност на пациентите, че са в добри ръце. Д-р Ташкова вярва, че всеки лекар трябва на първо място да притежава морал, любопитство, както и широк поглед към цялата картина. Нейна страст са и истинските картини, които излизат изпод ръцете ѝ извън стоматологичния кабинет. Резултатът най-често са пейзажи на морска тематика. Един истински естет, от какъвто се нуждае всеки професионален дентален екип!

Виж повече

Взискателна към детайла

Талантлива и търпелива

Доктор Стелиана Ташкова е дентален лекар с интереси в сферата на:

 • Терапевтичните лечения

Завършва висшето си образованието във Факултета по дентална медицина, София, като от 2015 г. е част от екипа на Дентална клиника Камбов.

 • Допълнителна квалификация и непрестанно развитие

Посещава различни следдипломни квалификационни курсове, основно фокусирани върху терапевтичното лечение и методите за химичната и механична обработка на кореновите канали. Ежегодно присъства на събитието Sofia Dental Meeting заедно с колектива на клиника Камбов, където слуша световно признати лектори в съвременната дентална медицина. През 2017 г. ръководи и организира всички практически занимания на Dental session към научното събитие International Biomedical Congress, Sofiа. На лекционния курс "Биологични и технологични концепции в съвременната ендодонтия" с водещ д-р Джилберто Дебелиан, се запознава с най-новите инструменти за ефективно ендодонтско лечение. Заедно с екипа на клиника Камбов участва в двудневния курс "DrowOn Posterior teeth", проведен в град Пловдив, където разширява уменията си за правилния моделаж при естетични възстановявания на зъбите.

Д-р Мерилин Бориславова

Зъболекар

Работата ѝ в Дентална клиника Камбов е сбъдната детска мечта, а страстта към стоматологията е още от шести клас. Изключително отдадена и прецизна в работата си, Мери изпълнява до перфекционизъм и най-малките задачи в клиниката. След няколко години стаж като дентален асистент в клиника Камбов, днес тя е лекар по дентална медицина с интереси в областта на кариесологията, ендодонтията и пародонтологията. Изключителната всеотдайност в грижата, както и внимателният ѝ подход осигуряват сигурност и комфорт на всеки пациент. По пътя към реализирането на мечтата си да бъде дентален лекар, Мери получава пълната подкрепа на семейството си, към което е силно привързана. Свободно си време тя прекарва в залата за спортни танци, отдавайки се и на тази своя страст.

Виж повече

Стоматологията е сбъднатата ѝ мечта

Всеотдайна и прецизна

Доктор Мерилин Бориславова е лекар по дентална медицина с интереси в областта на:

 • Кариесологията
 • Ендодонтията
 • Пародонтологията

Завършва висшето си образования във Факултета по дентална медицина, София, а от 2018 г. е в екипа на клиника Камбов.

 • Допълнителна квалификация и непрестанно развитие

Взима участие в научни конгреси на Български зъболекарски съюз. Ежегодно присъства на събитието Sofia Dental Meeting заедно с колектива на клиника Камбов, където слуша световно признати лектори в съвременната дентална медицина. Посещава различни квалификационни курсове, като теоретичния курс по Ендодонтия на проф. Арналдо Кастелучи и проф. Симоне Грандини. Част е и от практическия уъркшоп “Естетични обтурации с високотехнологични композитни материали тип адаптивна технология” в София, както и от теоретичния и практически курс “Клинично приложение на течливи композити”.

Д-р Божидар Настанлиев

Зъболекар

Д-р Божидар Настанлиев е лекар по дентална медицина, притежаващ онази рядка харизма, която кара всеки пациент да се почувства в сигурни ръце още от първия контакт с него. Отговорен, спокоен и последователен, той подхожда към лечението на пациентите с мисъл и безупречна информираност. Стоматологията той определя като мотивираща, докато основните му интереси са в областта на пародонтологията и хирургията. Ценностите му напълно се припокриват с тези на Дентална клиника Камбов - цялостният подход и разрешаването на проблемите на пациентите с лекота, внимание и прецизност. Божидар цени времето си и обича да го оползотворява за стойностни неща. Едно от тях е грижата за тялото, което е приоритет и в свободното му време. Тренировките във фитнеса заемат голяма част от него, които биват допълвани от четене на книги на психологическа тематика.

Виж повече

Разбиращ пациентите и техните нужди

Отговорн и спокоен

Доктор Божидар Настанлиев е лекар по дентална медицина с интереси в областта на:

 • Пародонтологията
 • Хирургията

Завършва висшето си образования във Факултета по дентална медицина в гр. София.

 • Допълнителна квалификация и непрестанно развитие

Един от най-значимите курсове, на които е присъствал се е провел в Италия - Сасари, където основната тема е била индивидуалната работа на стоматолога, като част от комплексно лечение и грижа за пациента. От 2019 г. е член на gIDE Dental Institute и Foundation for oral rehabilitation (FOR), където курсове и лекции водят световноизвестни лектори в сферата на пародонтологията, имплантологията, протетиката и хирургията. Членството му в тези институти предоставя достъп до голяма онлайн библиотека със статии, разработки и обучителни видеа, които непрекъснато се обновяват, следвайки най-новите тенденции в денталната медицина. Всяка година присъства и на събитието Sofia dental meeting, където лектори обхващат темите за управление и клинично поведение.

Василена Василева

Дентален асистент

Като студент по дентална медицина, Васи се фокусира основно върху хирургията и протетиката. И в професията си, и извън нея тя поставя личността на преден план и това си личи в портретите, които рисува. В Дентална клиника Камбов Васи е човекът, който умее да вдъхва в пациентите спокойствието и увереността, че са в добри ръце.

Йоанна Мембе

Дентален асистент

Йоанна внася слънчево настроение в Дентална клиника Камбов и е една от причините пациентите да се чувстват изключително комфортно преди, по време и след денталното лечение. Описва се като професионалист, чието щастие е възможността да допринесе за усмивката на друг човек.

Яник Вълчев

Дентален асистент

Като бъдещ дентален лекар, Яник държи на отношението и връзката с пациентите и изпитва неописуемо щастие, когато види искрата в очите им, радващи се на новата си красива усмивка. Отговорен и изключително мотивиран, той определя работата си в дентална клиника Камбов, като истинска привилегия.

Сузана Христова

Дентален асистент

Сузи е усмихната, емоционална и зареждаща с оптимизъм. За нея работата с хора е истинско удоволствие и това личи във всичко, което прави. Вярва, че мисията да подобрява здравето на хората е много стойностна и затова ѝ е напълно отдадена.

Божидар Иванчев

Дентален асистент

Божидар е денталният асистент, който дава ново значение на това да бъдеш добър и да помагаш на хората. След като дълги години е доброволец в Български Червен кръст, той се присъединява и към мисията на дентална клиника Камбов да подобрява здравето, усмивката и дори живота на своите пациенти.

Диана Гавраилова

Дентален асистент

Диана е нежна и изключително внимателна. Вродената ѝ мекота и усета ѝ към децата карат малките ни пациенти да се чувстват спокойни на денталния стол и уверени, че са в добри ръце. Усмихната и очарователна, тя допринася за безупречното провеждане на всяка манипулация в клиниката.

Белис Алексиева

Дентален асистент

Белис е грижовна и отдадена. Тя е денталният асистент, който може да накара всеки пациент да се почувства комфортно, като у дома. Стремежът ѝ всеки ден да бъде по-добра във всичко, което прави допринася за организацията и стриктното спазване на протоколите в клиниката.

Радослава Ставракова

Координатор пациенти

Стриктна и много организирана, Радослава с лекота внася ред в Дентална клиника Камбов. Тя се грижи за комфорта на пациентите и екипа ни, отнасяйки се с внимание и позитивно отношение към всеки.

Магдалена Коджебашева

Координатор пациенти

Винаги отзивчива, организирана и отговорна, Меги е свързващото звено между пациентите и Дентална клиника Камбов. Чаровното ѝ присъствие е част от екипа вече над 4 години, а нейното най-голямо удовлетворение в резултат на това е възможността да накара всеки в клиниката да се чувства добре.

Ели Костова

Координатор

Ели е организирана и прецизна във всичко, което прави. Още от първия ден, в който влезе в клиниката знаехме, че тя ще стане неизменна част от екипа ни. Ели допринася много за създаването на статиите за блога ни, посветен на денталното здраве. Знанията и уменията ѝ ни помагат да повишим информираността, относно проблемите и решенията на всички стоматологични казуси.