Екип

Екипът на Дентална клиника Камбов задава нов стандарт на денталната грижа. Ние поставяме личността в центъра на нашата практика и се фокусираме върху индивидуалните нужди на всеки човек. Личното отношение, вниманието и позитивния подход са сред водещите ни приоритети, а комплексните решения и професионализма са отличителни черти за работата ни. Да дадем лечение от най-високо равнище е не само стремеж на всеки един от екипа ни, но и мотивация за непрестанно развитие на нашите лекари и дентални асистенти. Знаем, че мисията ни е с огромно значение и затова я следваме неотлъчно: Всеки ден ние подобряваме здравето, усмивката и дори живота на нашите пациенти!

За последните 10 години ние научихме много за това какво искат нашите пациенти и успяхме да отговорим на нуждите им, по най-добрия начин. Фокусирани сме върху дълготрайните решения, изцяло съобразени с индивидуалните нужди на всеки. Екипът ни порасна, но не за да имаме повече пациенти, а за да диагностицираме и лекуваме тези, които се доверяват на професионализма ни. Лекуваме хиляди пациенти и случаите, с които сме се сблъсквали са многобройни - и лесни, и трудни, като това ни прави всеки ден по-добри, по-внимателни и по-изискващи от нас самите. Екипът на Клиника Камбов е тук, за да ви даде усмивката, която заслужавате! Ще попитате защо - ЗАЩОТОТО ИМАМЕ ОБЩА КАУЗА!

Д-р Младен Камбов

Зъболекар

Д-р Младен Камбов е основател на Дентална клиника Камбов и работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в имплантологията и естетичната стоматология, той отделя голяма част от времето си за курсове с цел повишаване на квалификацията и запознаване с новите тенденции в областта на стоматологията, всичко – с идеята да предложи най-добрата услуга. Д-р Камбов е носител на приза "Най-добър млад имплантолог" в национален имплантологичен конкурс, организиран от Implant BH за 2018 г. Същата година на най-престижния конкурс за дентална медицина в България, “Усмивка на годината”, получи първа награда в една от най-тежките категории – "Имплантологичен случай". Отличията продължават и през 2019 година, когато за втора поредна година д-р Камбов бива отличен с първа награда, този път в категорията “Комплексен случай” на конкурса “Усмивка на годината”. Воден от каузата, че лекува не само зъбите на хората, но и променя техния живот, д-р Камбов предлага най-подходящото лечение спрямо спецификите при всеки пациент. Този подход на работа може да се види и усети в работата на всеки един член от екипа на Дентална клиника Камбов.

Д-р Лора Дупчанова

Зъболекар

Д-р Дупчанова вярва силно във философията на клиниката, която поставя личността на първо място, и споделя виждането, че е важно професионалистите да разберат пациента като човек, за да могат да му осигурят комфорт и безупречна грижа. Вниманието на д-р Дупчанова към детайла, както и вроденият ѝ финес, с лекота карат пациентите на клиниката да се чувстват спокойни на денталния стол. Със същата загриженост се отнася и към най-малките пациенти на клиниката, като превръща тяхното посещение в интересно преживяване. Милото отношение и грижовността на д-р Дупчанова се проявяват не само към пациентите, но и към нейните близки и най-вече семейството ѝ, което тя обича да глези с вкусни и здравословни ястия. На вниманието ѝ често се радва и нейното по-малко братче, а свободното ѝ време е запълнено с полезни занимания, като фитнес и други видове спорт.

Виж повече

Внимателна и търпелива

Безупречна грижа и
вроден финес

Доктор Лора Дупчанова е стоматолог в областта на:

 • Пародонтологията
 • Ендодонтията
 • Естетичните възстановявания

Своето висше образование завършва във Факултета по дентална медицина, София, като от 2015 г. е част от колектива на Дентална клиника Камбов. По време на своето следване помага в организацията както на Sofia Dental Meeting, така и на множество лекции и семинари, където има възможността още в начален етап да разшири познанията си в различни дялове на денталната медицина.

 • Допълнително професионално развитие

Посещавайки множество практически курсове при водещи специалисти, тя се запознава по-обстойно с нехирургичната и етиологичната пародонтална терапия. За да обогати знанията си в сферата на ендодонтията, д-р Дупчанова посещава обучения по "Релечение - нехирургично премахване на счупени инструменти и фибро щифтове", водено от prof Arnaldo Castellucci и "Предсказуеми решения при ендодонтски възстановявания" с лектори д-р Иван Йовчев и Dr. Kostin Lupu. В областта на естетичните възстановявания изучава директни и индиректни възстановявания на ендодонтски лекувани зъби и присъства на специализация за работа с композити в кампуса на GC, Белгия. Заедно с екипа на клиника Камбов участва в двудневния курс "DrowOn Posterior teeth", проведен в град Пловдив.

Д-р Светлана Стоянова

Зъболекар

В Дентална клиника Камбов всичко е добре организирано и подредено, благодарение до голяма степен на д-р Стоянова. Тя се занимава както с по-сериозните случаи, така и с тези на най-малките пациенти на клиниката. Мечтата й, която вече е реалност, е да се занимава с ортодонтия. Освен стоматолог с дългоогдишен опит в денталната медицина, д-р Стоянова е и човекът, който внася ред при изготвянето на работния график на екипа. Организирана и отдадена, тя поема по пътя на стоматологията още като малка, когато се налага да реши свой проблем с деформация на захапката. След проведеното ортодонтско лечение осъзнава важността на здравата и красива усмивка, а днес се грижи всичките ѝ пациенти да могат да се похвалят с такава. След края на работния ден д-р Стоянова също е заобиколена от усмивки – на нейните приятели, срещите с които често са по повод вълнуващо пътуване.

Виж повече

Отдадена и организирана

Професионализъм, удостоен с награда

Доктор Светлана Стоянова е стоматолог в областта на:

 • Oртодонтията
 • Eндодонтията
 • Eстетичните възстановявания

Завършва висшето си образования във Факултета по дентална медицина, София, а от 2014 г. е в екипа на клиника Камбов.

 • 2019 г. д-р Стоянова е победител в престижния конкурс "Усмивка на годината" в категория "Комплексен естетичен случай".

Професионалните ѝ интереси са насочени в областта на ортодонтията, като за своето самоусъвършенстване и повишаване на квалификацията, посещава редица курсове. Сред най-значимите е нейното преминаване през петте нива на дисциплината “Алекзандър” – д-р Иван Горялов. Там тя задълбочено изучава лечение на дълбока и отворена захапка при подрастващ пациент, директно и индиректно залепяне на брекети, екстракционно лечение, нетипично лечение с мини-импланти и други. Освен като слушател в неговите курсове, взима участие и като лектор на тема "Анализ на телерентгенография на keynote", състояла се през 2018 г. на срещата на българския изследователски клуб “Алекзандър”. В областта на ендодонтията, д-р Стоянова развива своите знания чрез посещения на специализирани курсове, водени от световноизвестни имена като Марга Рий, Йоши Тераучи и Иван Йовчев.

Д-р Мартин Иванов

Зъболекар

В стоматологията има голяма доза изкуство и д-р Иванов е напълно запленен от него. Това е изкуството на денталната естетика, която за д-р Иванов е възможност да разкрие личната си гледна точка за красота и стил. Именно фокусът върху естетиката и високото ниво на професионализъм превръщат Дентална клиника Камбов в мястото, в което д-р Иванов избира да върви пътя към най-добрата версия на себе си. Човек на действието и движението, отдаден и взискателен към детайлите, всеки ден за него е едно ново предизвикателство. Именно предизвикателствата го привличат и в личния живот, където катери планински върхове, кара коли и мотори и се впуска в екстремни офроуд приключения. Всеки миг в клиниката за д-р Иванов също е приключение, в което денят започва със смях и усмивки и продължава с постигнати високи цели и покорени дентални върхове.

Виж повече

Човек на действието и движението

Фокус и постоянство

Доктор Мартин Иванов е лекар в областта на:

 • Кариесологията
 • Ендодонтията
 • Хирургията

Своето висше образование завършва във Факултета по дентална медицина, София, като от началото на 2018 г. е част от екипа на Дентална клиника Камбов.

Още като студент посещава ежегодно Sofia Dental Meeting, лекционни семинари и конгреси на Българския зъболекарски съюз (БЗС), както и множество курсове на тема естетични композитни възстановявания. През 2018 г. заедно с д-р Лора Дупчанова взема участие в двудневния курс за подобряване на работата в областта на композитните възстановявания в кампуса на GC, Льовен, Белгия, с лектор проф. Dirk Galle. В областта на ендодонтията усъвършенства своите познания, присъствайки на курсове и семинари на български и чуждестранни лектори, сред които на проф. Арналдо Кастелучи, проф. Марга Рий и други. Заедно с екипа на клиника Камбов участва в двудневния курс "DrowOn Posterior teeth", проведен в град Пловдив.

Д-р Никола Карапетров

Зъболекар

Д-р Никола Карапетров е лекар по дентална медицина, изключително посветен на професията. Само преди няколко години той прави трудния избор между медицината и стоматологията и днес е приел за своя отговорната мисия на хирургията и имплантологията. Прецизен, спокоен и старателен, д-р Карапетров изпипва до последния детайл всичко, с което се захване, и всеки зъб за него е предизвикателство, което не може да му се опре. Здравето е приоритет не само в работата, но и в свободното му време, по време на което спортува калистеника и бягане. Обича да прекарва почивните си дни сред природата, а не в градска среда. През седмицата финалът на работния ден често е с фантастичен филм в компанията на приятели. Тъкмо такива той открива и в останалите от екипа на Дентална клиника Камбов.

Виж повече

Отдаден на стоматологията

Прецизен и старателен

Доктор Никола Карапетров е лекар по дентална медицина с интереси в:

 • Оралната хирургия

Завършва висшето си образованието във Факултета по дентална медицина, София, а от 2018 г. е част от екипа на Дентална клиника Камбов.

 • Непрестанно развитие и разширяване на уменията

По време на следването си е редовен доброволец в отделението по ЛЧХ към „Александровска“. Също така е победител в първото състезание „Познай диагнозата“, организирано от катедрата по ОЛЧХ във Факултета по дентална медицина. За да разшири своите познания, посещава лекционни курсове, основно фокусирани върху терапевтичното лечение и оралната хирургия. Ежегодно посещава събития като Sofia Dental Meeting, Научен Конгрес на СРК на БЗС и „Дни на Ендодонтията“, където слуша лектори на световно ниво в съвременната дентална медицина. На практическия курс "Пиезохирургията, необходимост или допълнителна процедура?" с водещ Давид Делекраз, обогатява знанията си за съвременната пиезохирургия. Заедно с екипа на клиника Камбов участва в двудневния курс "DrowOn Posterior teeth", проведен в град Пловдив, където разширява уменията си за правилния моделаж при естетични възстановявания на зъбите.

Д-р Стелиана Ташкова

Зъболекар

Д-р Стелиана Ташкова е един от лекарите по дентална медицина в Дентална клиника Камбов, с четири години практика зад гърба си и като дентален асистент в клиниката. През всички тези години д-р Ташкова внася чувство на спокойствие и хармоничност в екипа със самото си присъствие, със своята искрена усмивка, която притежава силата да предразполага, и с вниманието си към детайлите, което дава увереност на пациентите, че са в добри ръце. Д-р Ташкова вярва, че всеки лекар трябва на първо място да притежава морал, любопитство, както и широк поглед към цялата картина. Нейна страст са и истинските картини, които излизат изпод ръцете ѝ извън стоматологичния кабинет. Резултатът най-често са пейзажи на морска тематика. Един истински естет, от какъвто се нуждае всеки професионален дентален екип!

Виж повече

Взискателна към детайла

Талантлива и търпелива

Доктор Стелиана Ташкова е дентален лекар в сферата на:

 • Терапевтичните лечения

Завършва висшето си образованието във Факултета по дентална медицина, София, като от 2015 г. е част от екипа на Дентална клиника Камбов.

 • Допълнителна квалификация и непрестанно развитие

Посещава различни следдипломни квалификационни курсове, основно фокусирани върху терапевтичното лечение и методите за химичната и механична обработка на кореновите канали. Ежегодно присъства на събитието Sofia Dental Meeting заедно с колектива на клиника Камбов, където слуша световно признати лектори в съвременната дентална медицина. През 2017 г. ръководи и организира всички практически занимания на Dental session към научното събитие International Biomedical Congress, Sofiа. На лекционния курс "Биологични и технологични концепции в съвременната ендодонтия" с водещ д-р Джилберто Дебелиан, се запознава с най-новите инструменти за ефективно ендодонтско лечение. Заедно с екипа на клиника Камбов участва в двудневния курс "DrowOn Posterior teeth", проведен в град Пловдив, където разширява уменията си за правилния моделаж при естетични възстановявания на зъбите.

Сузана Христова

Дентален асистент

Сузи е усмихната, емоционална и зареждаща с оптимизъм. За нея работата с хора е истинско удоволствие и това личи във всичко, което прави. Вярва, че мисията да подобрява здравето на хората е много стойностна и затова ѝ е напълно отдадена.

Мерилин Бориславова

Дентален асистент

Работата ѝ в Дентална клиника Камбов е сбъдната детска мечта, а страстта към стоматологията е още от шести клас. Изключително отдадена и прецизна в работата си, Мери изпълнява до перфекционизъм и най-малките задачи в клиниката, които успява да съчетава с образованието си по дентална медицина.

Йоанна Мембе

Дентален асистент

Йоанна внася слънчево настроение в Дентална клиника Камбов и е една от причините пациентите да се чувстват изключително комфортно преди, по време и след денталното лечение. Описва се като професионалист, чието щастие е възможността да допринесе за усмивката на друг човек.

Василена Василева

Дентален асистент

Като студент по дентална медицина, Васи се фокусира основно върху хирургията и протетиката. И в професията си, и извън нея тя поставя личността на преден план и това си личи в портретите, които рисува. В Дентална клиника Камбов Васи е човекът, който умее да вдъхва в пациентите спокойствието и увереността, че са в добри ръце.

Магдалена Коджебашева

Координатор пациенти

Винаги отзивчива, организирана и отговорна, Меги е свързващото звено между пациентите и Дентална клиника Камбов. Чаровното ѝ присъствие е част от екипа вече над 4 години, а нейното най-голямо удовлетворение в резултат на това е възможността да накара всеки в клиниката да се чувства добре.

Любка Драганова

Координатор пациенти

Старателна и спокойна, Люба подрежда деня и се грижи за удобството на всеки, прекрачил прага на клиниката. Същия, който самата тя е прекрачила неотдавна, за да остане приятно изненадана от сплотения екип. Казва, че, като част от него, се чувства сякаш той е нейно семейство.

Радослава Ставракова

Координатор пациенти

Стриктна и много организирана, Радослава с лекота внася ред в Дентална клиника Камбов. Тя се грижи за комфорта на пациентите и екипа ни, отнасяйки се с внимание и позитивно отношение към всеки.