Зъбни импланти

Всичко започва с преглед и анализ на съзъбието oт зъболекар специалист, преценяват се показанията и противопоказанията за поставяне на импланти. Възстановяването на зъби с импланти набира все по-голяма скорост и това не е случайно.

Компютърно планиране при поставянето на зъбен имплант

Компютърното планиране е необходимо преди всяко поставяне на имплант. Така зъболекарят може да избегне много усложнения, да подбере най-подходящия размер имплант, да оцени близостта на важни анатомични структури, като максиларния синус и долночелюстния нерв.

След като лекуващият ви зъболекар знае коя е най-точната 3D позиция на импланта, предварително се изработват хирургични водачи, които го водят по време на манипулацията, за да се минимизират субективните фактори до минимум.

Качество на имплантите

Друг важен елемент от имплантологичното лечение е качеството на импланта, който поставяме. На пазара към момента се предлагат над 3000 марки импланти, а добрият зъболекар знае на коя да се довери! Годишно се появяват 300 нови производители на импланти, почти толкова фалират или спират производство. Не искаме да поставим имплант и след 5 години да няма откъде да се вземе надстройка за смяна на вече поставен имплант.

Цената за някои е определяща за избора на имплант, но тя не трябва да бъде водеща, защото качеството на имплантната повърхност е от съществено значение за процеса на остеоинтеграция (захващането на импланта към костта). Точното пасване на различните елементи от импланта също е нещо, с което не трябва да се прави компромис. Ако поставим дефектен имплант, цялото ни лечение е обречено на неуспех, а при нас това е недопустимо!

Работим с един от лидерите в областта на денталните импланти

Ние сме избрали да работим с един от лидерите в областта на денталните импланти ZIMMER. Не само, че това е имплант, който е познат на всеки зъболекар, поставящ импланти по света, но това е и компанията, която дава най-много средства за разработване на иновации и проучвания в областта на денталната имплантология. Затова всеки зъболекар в клиника Камбов в София, полагащ усилия за постигане на най-добрите възможни резултати, не може да си позволи да работи с нискокачествени импланти.

 • Междинно състояние и работа по зъбните импланти
 • Поставяне на зъбния имплант

  Успеваемостта на този тип лечение е над 95% и чрез него всеки добър зъболекар лекува случаи, които допреди се решаваха само с носенето на неудобни снемаеми протези.
 • Възстановяване на имплант
 • Рентгенова снимка

  След внимателен клиничен и рентгенологичен анализ лекуващият ви зъболекар преценява броя, размера и позицията на имплантите.
 • Рентгенова снимка на зъбен имплант

След планирането и подготовката се насрочва час при зъболекар специалист за поставянето им. Поставянето на импланта се извършва под местна упойка, безболезнено и с грижа за комфорта на пациента.

 • Поставяне на капачета

  След поставянето на импланта се откриват и се поставят капачета, които оформят венеца около него.
 • Поставяне на временни капачета
 • Финален резултат
 • Рентгенова снимка
 • Финален резултат

  След това се взема отпечатък, от който в лабораторията оформят надстройката (тази част над венеца) и изработват коронката.

Квалификация на зъболекаря

В днешно време информацията се актуализира много бързо и трябва да бъдем в крак с новите тенденции. В дентална клиника Камбов се обръща специално внимание на постоянното повишаване на квалификацията с участие в редица курсове и специализации. Това е списък с едни от най-важните.

 • Implant Therapy and Esthetic Considerations - Staged Implant Placement with Additional GBR
 • Insights, Trends & Controversies in Implant Dentistry
 • The "Slit Lift" Minimally Invasive Crestal Sinus Lift Approach
 • Implant Complications and Creative Surgical Solutions
 • Ridge Split Technique for Ideal Implant Position and Ideal Buccal Bone Thickness
 • One Abutment/One Time - An Evolving Protocol in Implant Therapy
 • All-On-Four Implant Protocol
 • Peri-Implant Mucositis, Peri-Implantitis - Where Are We At?
 • Implant Therapy and Esthetic Considerations - Extraction and Guided Bone and Soft Tissue Augmentation
 • Two Immediate Temporization Methods Exemplified: Flap vs. Punch Technique in Implant Surgery
 • Tissue Engineering and Platelet Derived Growth Factors: Evidence Based Therapy
 • Biologic Strategies to Enhance Clinical and Aesthetic Success in Oral Implantology

Грижи след поставяне на импланта

Грижите след поставянето на импланта са особено важни за неговата дългосрочност. След края на лечението вашият зъболекар ще ви даде подробни насоки за поддръжката на импланта. За разлика от естествените зъби имплантът няма да ви заболи при проблем, а ако това стане, значи сте имали сериозни усложнения далеч преди това. Затова е добре да се следи за признаци на възпаление и да се реагира още при първите симптоми, а за целта е необходима редовна профилактика и спазване на часовете за контролен преглед при вашия зъболекар. Грижете се за имплантите си добре и те ще ви се отплатят.

Зъбни импланти в дентална клиника Камбов

Защо да изберете нас?

 • Ние работим с внимание, за да не усетите болка
 • Имаме опит и планираме всеки случай, така че да постигнем най-добрия краен резултат
 • Работим само с реномирани и утвърдени марки импланти и регенеративни материали Zimmer Biomed
 • Не слагаме импланти там, където не се налага или няма нужда
 • Грижим се резултатът да остане във времето
 • Даваме гаранция за работата си
 • Ще ви напомним с SMS за всяко ваше посещение при нас

Дигитален дизайн

 • Първоначален преглед и фото заснемане
 • Дигитален дизайн
 • Восъчен проект на зъбите
 • План на лечение
Цена 250 лвЗапази час

Ние в дентална клиника Камбов направихме пакета "Дигитален дизайн на усмивката", за да се видите със своята нова усмивка, без да пилим зъбите, без допълнителни разходи, просто усмивката, която винаги сте желали.

Пакетът е предназначен за пациенти, които искат да видят как би изглеждала усмивката им, преди да решат да започнат лечение. Пакетът включва преглед, фото заснемане и видео интервю, отпечатъци от челюстите, компютърен дизайн на усмивката, восъчен проект и директна проба в устата. Изискват се 3 посещения.

Съвети на вашия лекар

Усмивка на годината

Усмивка на годината

Д-р Камбов е победител в категория "Имплантологичен случай" в "Усмивка на годината" 2018 - най-престижният конкурс за дентална медицина в България, събиращ най-добрите специалисти от цялата страна.

усмивка на годината 2018 пълна промяна усмивка награда имплантология

Стискане или скърцане на зъби

Бруксизъм и бруксомания (стискане или скърцане на зъби) са често срещани и пренебрегвани проблеми. Много хора дори не знаят, че ги имат, но са наясно с някои от симптомите за тях, без да осъзнават от какво се предизвикват. Нека разясним какво се крие зад термините бруксомания и бруксизъм.

стискане скърцане бруксизъм бруксомания зъби

Зъболекар, страх, болка

Зъболекар, страх, болка

Много хора изпитват ужас от мисълта, че трябва да посетят стоматологичния кабинет, и отлагат срещата си със зъболекар. Какви са оръжията на съвременното зъболечение за справяне със страха и болката? Днес акцентът в лечението е изцяло върху комфорта на пациента на стола.

зъболекар страх болка безболезнено лечение

Опасности при умъртвяването на зъб с арсен

От дълго време арсенът се използва за умъртвяване на зъба и облекчаване на болките при възпаление. Но дали този метод е безопасен и това ли е единственият начин за справяне с болките при възпаление на зъбите? Отговорът на тези въпроси е: не!

арсен умъртяване възпаление болка

Трябва ли да се вадят мъдреци?

Трябва ли да се вадят мъдреци?

Мъдреците са последните от постоянните зъби, които никнат. Тяхното поникване много често е свързано с възпаление, което се характеризира с подуване, болка, скованост на челюстта или общо заболяване. Тези оплаквания могат да станат честа причина да посещавате зъболекар.

вадене мъдрец болка възстановяване

Колко ни облъчват рентгените?

Колко ни облъчват рентгените?

Притеснявате се, че вашият зъболекар ви прави или изпраща на много рентгенови изследвания, и логично идва въпросът „Какви рискове носи това?”. Тук ще изясним при какви ситуации трябва да се прави такова изследване, защо и какъв е реалният риск за вашето здраве.

рентген облъчване рентгенова снимка опасности

Зъбни коронки - видове и поставяне

Зъбни коронки - видове и поставяне

Зъбът, който се облича с коронка, подлежи на предварителна подготовка. Изпилява се с прагова препарационна граница, която се намира под нивото на венеца. След изпиляването вашият зъболекар ще изработи временна коронка, която ще постави, докато стане готова постоянната.

коронки металокерамика цирконий керамика

Лош дъх

Всеки човек през живота си се е сблъсквал с лош дъх в устата (халитоза). Какво представлява неприятното ухание и кога появата му е основателна причина за притеснения и дава повод за консултация със зъболекар?

лош дъх халитоза зъбен камък

Болка във вече умъртвен зъб

Кореновото лечение на зъбите понякога е сложен и времеотнемащ процес. За отстраняване на инфекцията от канала е необходимо както той да се разшири до определен размер, така и дезинфекционните разтвори, които се използват при обработката му, да престоят достатъчно време в канала.

болка умъртвен зъб кореново лечение

Видове пломби

Видове пломби

Пломбата, наричана още обтурация, може да бъде изработена от вашия зъболекар от различни материали. Какви са предимствата и недостатъците им?

пломба фотополимер амалгама кариес

Възстановяване след изваждане на зъб

Когато се налага изваждане на зъб е добре да бъдете подготвени, затова ще отговорим на най-важните въпроси, които трябва да знаете след изваждане на зъб: какво да очаквате в първия ден след вадене на зъб, кога е разрешено храненето и какво е позволено да се яде, ще се появи ли болка и каква грижа за зъбите трябва да се полага.

вадене на зъб възстановяване поставяне на зъб

Често задавани въпроси, свързани с ваденето на мъдреци

Мъдреците са последните от постоянните зъби, които никнат. Тяхното поникване много често е свързано с възпаление, което се характеризира с подуване, болка, скованост на челюстта или общо заболяване. Тези оплаквания могат да станат честа причина да посещавате зъболекар.

вадене мъдрец болка възстановяване

Кой ще Ви лекува?

team

Меги Координатор пациенти

Васи Дентален асистент

Сузи Дентален асистент

Д-р Никола Карапетров Зъболекар

Д-р Лора Дупчанова Зъболекар

Д-р Младен Камбов Зъболекар

Д-р Светлана Стоянова Зъболекар

Д-р Мартин Иванов Зъболекар

Д-р Стелиана Ташкова Зъболекар

Мери Дентален асистент

Йоанна Дентален асистент

Люба Координатор пациенти

Радост Координатор пациенти