Зъбни импланти

Всичко започва с преглед и анализ на съзъбието oт зъболекар специалист, преценяват се показанията и противопоказанията за поставяне на импланти. Възстановяването на зъби с импланти набира все по-голяма скорост и това не е случайно.

Компютърно планиране при поставянето на зъбен имплант

Компютърното планиране е необходимо преди всяко поставяне на имплант. Така зъболекарят може да избегне много усложнения, да подбере най-подходящия размер имплант, да оцени близостта на важни анатомични структури, като максиларния синус и долночелюстния нерв.

След като лекуващият ви зъболекар знае коя е най-точната 3D позиция на импланта, предварително се изработват хирургични водачи, които го водят по време на манипулацията, за да се минимизират субективните фактори до минимум.

Качество на имплантите

Друг важен елемент от имплантологичното лечение е качеството на импланта, който поставяме. На пазара към момента се предлагат над 3000 марки импланти, а добрият зъболекар знае на коя да се довери! Годишно се появяват 300 нови производители на импланти, почти толкова фалират или спират производство. Не искаме да поставим имплант и след 5 години да няма откъде да се вземе надстройка за смяна на вече поставен имплант.

Цената за някои е определяща за избора на имплант, но тя не трябва да бъде водеща, защото качеството на имплантната повърхност е от съществено значение за процеса на остеоинтеграция (захващането на импланта към костта). Точното пасване на различните елементи от импланта също е нещо, с което не трябва да се прави компромис. Ако поставим дефектен имплант, цялото ни лечение е обречено на неуспех, а при нас това е недопустимо!

Работим с един от лидерите в областта на денталните импланти

Ние сме избрали да работим с един от лидерите в областта на денталните импланти ZIMMER. Не само, че това е имплант, който е познат на всеки зъболекар, поставящ импланти по света, но това е и компанията, която дава най-много средства за разработване на иновации и проучвания в областта на денталната имплантология. Затова всеки зъболекар в клиника Камбов в София, полагащ усилия за постигане на най-добрите възможни резултати, не може да си позволи да работи с нискокачествени импланти.

 • Междинно състояние и работа по зъбните импланти
 • Поставяне на зъбния имплант

  Успеваемостта на този тип лечение е над 95% и чрез него всеки добър зъболекар лекува случаи, които допреди се решаваха само с носенето на неудобни снемаеми протези.
 • Възстановяване на имплант
 • Рентгенова снимка

  След внимателен клиничен и рентгенологичен анализ лекуващият ви зъболекар преценява броя, размера и позицията на имплантите.
 • Рентгенова снимка на зъбен имплант

След планирането и подготовката се насрочва час при зъболекар специалист за поставянето им. Поставянето на импланта се извършва под местна упойка, безболезнено и с грижа за комфорта на пациента.

 • Поставяне на капачета

  След поставянето на импланта се откриват и се поставят капачета, които оформят венеца около него.
 • Поставяне на временни капачета
 • Финален резултат
 • Рентгенова снимка
 • Финален резултат

  След това се взема отпечатък, от който в лабораторията оформят надстройката (тази част над венеца) и изработват коронката.

Квалификация на зъболекаря

В днешно време информацията се актуализира много бързо и трябва да бъдем в крак с новите тенденции. В дентална клиника Камбов се обръща специално внимание на постоянното повишаване на квалификацията с участие в редица курсове и специализации. Това е списък с едни от най-важните.

 • Implant Therapy and Esthetic Considerations - Staged Implant Placement with Additional GBR
 • Insights, Trends & Controversies in Implant Dentistry
 • The "Slit Lift" Minimally Invasive Crestal Sinus Lift Approach
 • Implant Complications and Creative Surgical Solutions
 • Ridge Split Technique for Ideal Implant Position and Ideal Buccal Bone Thickness
 • One Abutment/One Time - An Evolving Protocol in Implant Therapy
 • All-On-Four Implant Protocol
 • Peri-Implant Mucositis, Peri-Implantitis - Where Are We At?
 • Implant Therapy and Esthetic Considerations - Extraction and Guided Bone and Soft Tissue Augmentation
 • Two Immediate Temporization Methods Exemplified: Flap vs. Punch Technique in Implant Surgery
 • Tissue Engineering and Platelet Derived Growth Factors: Evidence Based Therapy
 • Biologic Strategies to Enhance Clinical and Aesthetic Success in Oral Implantology

Грижи след поставяне на импланта

Грижите след поставянето на импланта са особено важни за неговата дългосрочност. След края на лечението вашият зъболекар ще ви даде подробни насоки за поддръжката на импланта. За разлика от естествените зъби имплантът няма да ви заболи при проблем, а ако това стане, значи сте имали сериозни усложнения далеч преди това. Затова е добре да се следи за признаци на възпаление и да се реагира още при първите симптоми, а за целта е необходима редовна профилактика и спазване на часовете за контролен преглед при вашия зъболекар. Грижете се за имплантите си добре и те ще ви се отплатят.

Зъбни импланти в дентална клиника Камбов

Защо да изберете нас?

 • Ние работим с внимание, за да не усетите болка
 • Имаме опит и планираме всеки случай, така че да постигнем най-добрия краен резултат
 • Работим само с реномирани и утвърдени марки импланти и регенеративни материали Zimmer Biomed
 • Не слагаме импланти там, където не се налага или няма нужда
 • Грижим се резултатът да остане във времето
 • Даваме гаранция за работата си
 • Ще ви напомним с SMS за всяко ваше посещение при нас

Дигитален дизайн

 • Първоначален преглед и фото заснемане
 • Вземане на дигитален отпечатък
 • Изработване на 3D принтиран модел
 • Дигитален дизайн и план на лечение
Цена 290 лвЗапази час

Ние в дентална клиника Камбов създадохме пакета "Дигитален дизайн на усмивката" като първа стъпка към вашата мечтана усмивка. Той е специално създаден за хора, които не харесват своята усмивка, независимо от причината, и дава отговор на въпроса "Как би изглеждала моята мечтана усмивка".

Пакетът е предназначен за пациенти, които искат да видят как би изглеждала усмивката им, преди да решат да започнат лечение. Пакетът включва преглед, фото заснемане и видео интервю, взимане на дигитален отпечатък, компютърен дизайн на усмивката, изработване на 3D принтиран модел и директна проба в устата.

Въпроси и отговори

Съветите на вашия зъболекар

Невидимо ортодонтско лечение - Invisalign (Инвизалайн)

Невидимо ортодонтско лечение - Invisalign (Инвизалайн)

Системата Invisalign е най-съвременният метод за ортодонтско лечение, чрез който се постига бърз, предвидим и високо ефективен лечебен резултат. Тя включва сет от индивидуални алайнери (прозрачни шини), които са изработват с помощта на иновативна дигитална технология след предварителен компютърен анализ.

ортодонсткo лечение лечение инвизалайн invisalign

Ортодонтско лечение при деца и тийнейджъри

Ортодонтско лечение при деца и тийнейджъри

Ортодонтията е дял от стоматологията, който се занимава с диагностика, профилактика и лечение на зъбно-челюстни деформации. Ортодонтското лечение има два ключови ефекта: здравен и естетичен. С негова помощ се постига подреждане на зъбите, корекция в захапката и направление върху правилния растеж на челюстите.

ортодонсткo лечение лечение брекети усложнения

Нова клиника Камбов

Нова клиника Камбов

Дългоочакваният момент настъпи и на 01.02.2021г. открихме новата Дентална клиника Камбов. В нея вложихме цялото си сърце и душа, за да я направим точно такава, каквато винаги сме си я представяли - голяма, функционална и с всички удобства за пациентите ни.

дентална клиника стоматологична клиника

Мерки за работа по време на COVID-19

Мерки за работа по време на COVID-19

След обявяването на извънредното положение във връзка с коронавируса (COVID-19) в България, ние от Дентална клиника Камбов, подходихме отговорно както към вашето, така и към собственото си здраве. Ограничихме приема на планови пациенти, като работим само с пациенти, които имат спешна нужда.

дентално лечение коронавирус стоматолог covid-19

Причини за оцветявания по зъбите

Причини за оцветявания по зъбите

Красивите и искрящо бели зъби говорят за спазването на добра орална хигиена и стриктна грижа. Въпреки това естественият цвят на зъбите е индивидуална характеристика на човека и може да варира от различни нюанси на бялото до жълтеникав цвят. Колкото и да се стараем обаче, има фактори, които могат да повлияят на оцветяванията. В настоящата статия ще разгледаме причинителите, които заслепяват бляскавата ни усмивка.

профилактика петна по зъбите оцветявания по зъбите

Защо лечението на пародонтит изисква време?

Защо лечението на пародонтит изисква време?

За лечението на пародонтитът е изключително важна съвместната работа с пациента. Необходимо е желание, търпение и усилия, както от страна на пациентите, така и от лекарите. Процесът на лечение е строго индивидуален и изисква време и постоянство.

пародонтит орална хигиена зъбен камък

Лечение на периодонтит

Лечение на периодонтит

Когато заболяванията на зъбите не се лекуват навреме, тогава от кариесът се получава възпаление на пулпата – пулпит, а неговото не лекуване преминава извън корена на зъба – в периодонталното пространство.

пломба кариес гранулом кореново лечение

Какво да очаквам след вадене на мъдрец?

Какво да очаквам след вадене на мъдрец?

Когато се налага изваждане на мъдрец от първостепенна важност е то да бъде извършено професионално, а грижата след изваждането му е ключовият фактор за безпроблемното възстановяване. Ето отговорите на най-често задаваните въпроси, свързани с грижата след изваждане на мъдрец.

вадене на мъдрец възстановяване поставяне на зъб

Поставяне на зъб без хирургична намеса

Поставяне на зъб без хирургична намеса

Съвременната стоматология непрекъснато се развива и търси нови методи за лечение с минимална инвазивност. Едно от последните постижения на науката в тази област е адхезивният мост. С този метод може да се коригира и наличието на липсващ зъб. Направете консултация със зъболекар и вижте дали е удачно решение за лечение във вашия случай.

хирург красива усмивка липсващ зъб възстановяване мост коронка фасети

Храни, предизвикващи развитието на кариес

Храни, предизвикващи развитието на кариес

Балансираното и разнообразно хранене е в основата на нашето здраве, като не бива да се лишаваме от приема на въглехидрати, протеини и мазнини. Има ли храни обаче, чийто прекомерен прием би увредил нашите зъби? Отговорът е ‘’Да’’, като ще ги разделим в три групи и разясним за всяка по отделно как влияе върху нашите зъби.

пломба кариес вредни храни

Трябва ли да се подменят амалгамените пломби?

Трябва ли да се подменят амалгамените пломби?

Знаете ли, че амалгамените пломби съдържат живак? С настоящата статия ще ви разкажем повече за рисковете, които крият старите амалгамени пломби.

пломба амалгама живак в амалгамените пломби

Последствия при непочистване на зъбен камък

Последствия при непочистване на зъбен камък

Защо се натрупва зъбният камък и до какви последствия може да доведе непочистването му? Научете нашите професионални и обосновани отговори на тези и още интересни въпроси.

зъбен камък пародонтит усложнения гингивит

Кой ще Ви лекува?

team

Радост Координатор пациенти

Ноел Координатор пациенти

Силви Координатор пациенти

Алис Координатор пациенти

Емилияна Дентален асистент

Божидар Дентален асистент

Д-р Стоян Казаков Хирург

Д-р Светлана Стоянова Зъболекар

Д-р Мерилин Бориславова Зъболекар

Д-р Младен Камбов Зъболекар

Д-р Божидар Настанлиев Зъболекар

Д-р Лора Дупчанова Зъболекар

Д-р Стелиана Василева Зъболекар

Белис Зъболекар

Яник Дентален асистент

Сузи Дентален асистент

Йоанна Дентален асистент

Габи Дентален асистент

Ани Дентален асистент

Георги Дентален асистент