Фасети

Искате да промените усмивката си? Значи трябва да посетите добър зъболекар и да се консултирате за фасети. Фасетите могат да променят не само усмивката ви, но и значително да подобрят излъчването ви!

Какво представляват фасетите?

Фасетите са порцеланови люспи с дебелина 0.3-0.5 мм, които се използват за корекция на усмивката , с минимално изпиляване на предната повърхност на зъбите и много добър естетичен резултат.

Начално състояние След поставяне на фасети

В дентална клиника Камбов в София можете да се сдобиете с красива нова усмивка, на която ще се радвате в дългосрочен аспект, а зъбите ще запазят естественото си излъчване. В сравнение с бондинга, ефектът е по-дългосрочен, а изпиляването е по-щадящо, в сравнение с целите коронки

При второто ви посещение ще има вече изработени фасети от восък върху модели и вие ще можете да видите как ще изглеждат те извън устата и да коментирате със зъболекаря си кое ви харесва и кое как искате да изглежда. Ако всичко е наред и няма промени, следва вашият зъболекар да ги пресъздаде от пластмаса в устата ви. Така ще имате реална представа как ще изглеждат финалните ви порцеланови фасети.

 • Преди поставянето на фасетите
 • Преди поставянето на фасетите

  При първото посещение лекуващият зъболекар ще направи оценка и анализ на зъбите, като ще вземе и отпечатъци от тях.
 • Финално състояние
 • Подготовка за поставяне

  Изпиляването е по-щадящо в сравнение с целите коронки
 • По време на работа

Финални фасети

След изпиляването на зъбите и след одобрение от ваша страна на временните фасети се взема отпечатък от изпилените зъби и се изпраща в лабораторията за завършване. При следващото ви посещение финалните фасети се пробват за несъответствия и ако всичко е наред, се циментират за постоянно. След приключване на процедурата вашият зъболекар задължително ще ви даде инструкции за поддръжка.

Кога се прилага процедурата?

 1. В случаите, когато има разстояния между предните зъби или има промяна на формата на зъбите. Ако вие имате по-къси или тесни зъби и това е нещото, което винаги ви е дразнило, то с поставянето на няколко фасети от добър зъболекар може да промените изцяло усмивката си.
 2. Имате кафеникави петна по зъбите, потъмняване на зъб вследствие на кореново лечение или просто цветът на зъбите е по-жълтеникав от другите. Ако не харесвате цвета на зъбите си поради някои от гореизброените причини, които трудно биха се повлияли от избелващите системи, то фасетите лесно ще допринесат за постигане на желаната белота.
 3. Когато имате множество пломби по предните зъби.
 4. В някои от случаите с ортодонтски дефекти, като например леко изкривени зъби.
 5. В случаите, когато има наличие на счупен зъб във видимата част на усмивката.
 6. В някои от случаите фасетите, освен за естетика, могат да се използват от зъболекар и за лечение на зъби след проведено кореново лечение, подложени на голямо натоварване и с риск от счупване.

Фасетите дават отлични резултати при корекция на естетически несъвършенства, при това с максимално щадене и грижа за запазване на здрави зъбни тъкани.

Фасети в дентална клиника Камбов

Защо да изберете нас?

 • Ние работим с внимание, за да не усетите болка
 • Имаме опит в различни по сложност случаи и много успешно проследени пациенти във времето
 • Работим само с реномирани и утвърдени марки материали
 • Работим с най-добрите и талантливи зъботехници
 • Ние ще ви покажем как ще изглеждат зъбите ви, преди да започнем
 • Няма да ви предложим лечение, от което нямате нужда
 • Грижим се резултатът да остане във времето
 • Даваме гаранция за работата си
 • Ще ви напомним с SMS за всяко ваше посещение при нас

Дигитален дизайн

 • Първоначален преглед и фото заснемане
 • Вземане на дигитален отпечатък
 • Изработване на 3D принтиран модел
 • Дигитален дизайн и план на лечение
Цена 290 лвЗапази час

Ние в дентална клиника Камбов създадохме пакета "Дигитален дизайн на усмивката" като първа стъпка към вашата мечтана усмивка. Той е специално създаден за хора, които не харесват своята усмивка, независимо от причината, и дава отговор на въпроса "Как би изглеждала моята мечтана усмивка".

Пакетът е предназначен за пациенти, които искат да видят как би изглеждала усмивката им, преди да решат да започнат лечение. Пакетът включва преглед, фото заснемане и видео интервю, взимане на дигитален отпечатък, компютърен дизайн на усмивката, изработване на 3D принтиран модел и директна проба в устата.

Въпроси и отговори

Съветите на вашия зъболекар

Невидимо ортодонтско лечение - Invisalign (Инвизалайн)

Невидимо ортодонтско лечение - Invisalign (Инвизалайн)

Системата Invisalign е най-съвременният метод за ортодонтско лечение, чрез който се постига бърз, предвидим и високо ефективен лечебен резултат. Тя включва сет от индивидуални алайнери (прозрачни шини), които са изработват с помощта на иновативна дигитална технология след предварителен компютърен анализ.

ортодонсткo лечение лечение инвизалайн invisalign

Ортодонтско лечение при деца и тийнейджъри

Ортодонтско лечение при деца и тийнейджъри

Ортодонтията е дял от стоматологията, който се занимава с диагностика, профилактика и лечение на зъбно-челюстни деформации. Ортодонтското лечение има два ключови ефекта: здравен и естетичен. С негова помощ се постига подреждане на зъбите, корекция в захапката и направление върху правилния растеж на челюстите.

ортодонсткo лечение лечение брекети усложнения

Нова клиника Камбов

Нова клиника Камбов

Дългоочакваният момент настъпи и на 01.02.2021г. открихме новата Дентална клиника Камбов. В нея вложихме цялото си сърце и душа, за да я направим точно такава, каквато винаги сме си я представяли - голяма, функционална и с всички удобства за пациентите ни.

дентална клиника стоматологична клиника

Мерки за работа по време на COVID-19

Мерки за работа по време на COVID-19

След обявяването на извънредното положение във връзка с коронавируса (COVID-19) в България, ние от Дентална клиника Камбов, подходихме отговорно както към вашето, така и към собственото си здраве. Ограничихме приема на планови пациенти, като работим само с пациенти, които имат спешна нужда.

дентално лечение коронавирус стоматолог covid-19

Причини за оцветявания по зъбите

Причини за оцветявания по зъбите

Красивите и искрящо бели зъби говорят за спазването на добра орална хигиена и стриктна грижа. Въпреки това естественият цвят на зъбите е индивидуална характеристика на човека и може да варира от различни нюанси на бялото до жълтеникав цвят. Колкото и да се стараем обаче, има фактори, които могат да повлияят на оцветяванията. В настоящата статия ще разгледаме причинителите, които заслепяват бляскавата ни усмивка.

профилактика петна по зъбите оцветявания по зъбите

Защо лечението на пародонтит изисква време?

Защо лечението на пародонтит изисква време?

За лечението на пародонтитът е изключително важна съвместната работа с пациента. Необходимо е желание, търпение и усилия, както от страна на пациентите, така и от лекарите. Процесът на лечение е строго индивидуален и изисква време и постоянство.

пародонтит орална хигиена зъбен камък

Лечение на периодонтит

Лечение на периодонтит

Когато заболяванията на зъбите не се лекуват навреме, тогава от кариесът се получава възпаление на пулпата – пулпит, а неговото не лекуване преминава извън корена на зъба – в периодонталното пространство.

пломба кариес гранулом кореново лечение

Какво да очаквам след вадене на мъдрец?

Какво да очаквам след вадене на мъдрец?

Когато се налага изваждане на мъдрец от първостепенна важност е то да бъде извършено професионално, а грижата след изваждането му е ключовият фактор за безпроблемното възстановяване. Ето отговорите на най-често задаваните въпроси, свързани с грижата след изваждане на мъдрец.

вадене на мъдрец възстановяване поставяне на зъб

Поставяне на зъб без хирургична намеса

Поставяне на зъб без хирургична намеса

Съвременната стоматология непрекъснато се развива и търси нови методи за лечение с минимална инвазивност. Едно от последните постижения на науката в тази област е адхезивният мост. С този метод може да се коригира и наличието на липсващ зъб. Направете консултация със зъболекар и вижте дали е удачно решение за лечение във вашия случай.

хирург красива усмивка липсващ зъб възстановяване мост коронка фасети

Храни, предизвикващи развитието на кариес

Храни, предизвикващи развитието на кариес

Балансираното и разнообразно хранене е в основата на нашето здраве, като не бива да се лишаваме от приема на въглехидрати, протеини и мазнини. Има ли храни обаче, чийто прекомерен прием би увредил нашите зъби? Отговорът е ‘’Да’’, като ще ги разделим в три групи и разясним за всяка по отделно как влияе върху нашите зъби.

пломба кариес вредни храни

Трябва ли да се подменят амалгамените пломби?

Трябва ли да се подменят амалгамените пломби?

Знаете ли, че амалгамените пломби съдържат живак? С настоящата статия ще ви разкажем повече за рисковете, които крият старите амалгамени пломби.

пломба амалгама живак в амалгамените пломби

Последствия при непочистване на зъбен камък

Последствия при непочистване на зъбен камък

Защо се натрупва зъбният камък и до какви последствия може да доведе непочистването му? Научете нашите професионални и обосновани отговори на тези и още интересни въпроси.

зъбен камък пародонтит усложнения гингивит

Кой ще Ви лекува?

team

Радост Координатор пациенти

Ноел Координатор пациенти

Силви Координатор пациенти

Алис Координатор пациенти

Емилияна Дентален асистент

Божидар Дентален асистент

Д-р Стоян Казаков Хирург

Д-р Светлана Стоянова Зъболекар

Д-р Мерилин Бориславова Зъболекар

Д-р Младен Камбов Зъболекар

Д-р Божидар Настанлиев Зъболекар

Д-р Лора Дупчанова Зъболекар

Д-р Стелиана Василева Зъболекар

Белис Зъболекар

Яник Дентален асистент

Сузи Дентален асистент

Йоанна Дентален асистент

Габи Дентален асистент

Ани Дентален асистент

Георги Дентален асистент