Фасети

Искате да промените усмивката си? Значи трябва да посетите добър зъболекар и да се консултирате за фасети. Фасетите могат да променят не само усмивката ви, но и значително да подобрят излъчването ви!

Какво представляват фасетите?

Фасетите са порцеланови люспи с дебелина 0.3-0.5 мм, които се използват за корекция на усмивката , с минимално изпиляване на предната повърхност на зъбите и много добър естетичен резултат.

Начално състояние След поставяне на фасети

В дентална клиника Камбов в София можете да се сдобиете с красива нова усмивка, на която ще се радвате в дългосрочен аспект, а зъбите ще запазят естественото си излъчване. В сравнение с бондинга, ефектът е по-дългосрочен, а изпиляването е по-щадящо, в сравнение с целите коронки

При второто ви посещение ще има вече изработени фасети от восък върху модели и вие ще можете да видите как ще изглеждат те извън устата и да коментирате със зъболекаря си кое ви харесва и кое как искате да изглежда. Ако всичко е наред и няма промени, следва вашият зъболекар да ги пресъздаде от пластмаса в устата ви. Така ще имате реална представа как ще изглеждат финалните ви порцеланови фасети.

 • Преди поставянето на фасетите
 • Преди поставянето на фасетите

  При първото посещение лекуващият зъболекар ще направи оценка и анализ на зъбите, като ще вземе и отпечатъци от тях.
 • Финално състояние
 • Подготовка за поставяне

  Изпиляването е по-щадящо в сравнение с целите коронки
 • По време на работа

Финални фасети

След изпиляването на зъбите и след одобрение от ваша страна на временните фасети се взема отпечатък от изпилените зъби и се изпраща в лабораторията за завършване. При следващото ви посещение финалните фасети се пробват за несъответствия и ако всичко е наред, се циментират за постоянно. След приключване на процедурата вашият зъболекар задължително ще ви даде инструкции за поддръжка.

Кога се прилага процедурата?

 1. В случаите, когато има разстояния между предните зъби или има промяна на формата на зъбите. Ако вие имате по-къси или тесни зъби и това е нещото, което винаги ви е дразнило, то с поставянето на няколко фасети от добър зъболекар може да промените изцяло усмивката си.
 2. Имате кафеникави петна по зъбите, потъмняване на зъб вследствие на кореново лечение или просто цветът на зъбите е по-жълтеникав от другите. Ако не харесвате цвета на зъбите си поради някои от гореизброените причини, които трудно биха се повлияли от избелващите системи, то фасетите лесно ще допринесат за постигане на желаната белота.
 3. Когато имате множество пломби по предните зъби.
 4. В някои от случаите с ортодонтски дефекти, като например леко изкривени зъби.
 5. В случаите, когато има наличие на счупен зъб във видимата част на усмивката.
 6. В някои от случаите фасетите, освен за естетика, могат да се използват от зъболекар и за лечение на зъби след проведено кореново лечение, подложени на голямо натоварване и с риск от счупване.

Фасетите дават отлични резултати при корекция на естетически несъвършенства, при това с максимално щадене и грижа за запазване на здрави зъбни тъкани.

Фасети в дентална клиника Камбов

Защо да изберете нас?

 • Ние работим с внимание, за да не усетите болка
 • Имаме опит в различни по сложност случаи и много успешно проследени пациенти във времето
 • Работим само с реномирани и утвърдени марки материали
 • Работим с най-добрите и талантливи зъботехници
 • Ние ще ви покажем как ще изглеждат зъбите ви, преди да започнем
 • Няма да ви предложим лечение, от което нямате нужда
 • Грижим се резултатът да остане във времето
 • Даваме гаранция за работата си
 • Ще ви напомним с SMS за всяко ваше посещение при нас

Дигитален дизайн

 • Първоначален преглед и фото заснемане
 • Дигитален дизайн
 • Восъчен проект на зъбите
 • План на лечение
Цена 250 лвЗапази час

Ние в дентална клиника Камбов направихме пакета "Дигитален дизайн на усмивката", за да се видите със своята нова усмивка, без да пилим зъбите, без допълнителни разходи, просто усмивката, която винаги сте желали.

Пакетът е предназначен за пациенти, които искат да видят как би изглеждала усмивката им, преди да решат да започнат лечение. Пакетът включва преглед, фото заснемане и видео интервю, отпечатъци от челюстите, компютърен дизайн на усмивката, восъчен проект и директна проба в устата. Изискват се 3 посещения.

Съвети на вашия лекар

Усмивка на годината

Усмивка на годината

Д-р Камбов е победител в категория "Имплантологичен случай" в "Усмивка на годината" 2018 - най-престижният конкурс за дентална медицина в България, събиращ най-добрите специалисти от цялата страна.

усмивка на годината 2018 пълна промяна усмивка награда имплантология

Стискане или скърцане на зъби

Бруксизъм и бруксомания (стискане или скърцане на зъби) са често срещани и пренебрегвани проблеми. Много хора дори не знаят, че ги имат, но са наясно с някои от симптомите за тях, без да осъзнават от какво се предизвикват. Нека разясним какво се крие зад термините бруксомания и бруксизъм.

стискане скърцане бруксизъм бруксомания зъби

Зъболекар, страх, болка

Зъболекар, страх, болка

Много хора изпитват ужас от мисълта, че трябва да посетят стоматологичния кабинет, и отлагат срещата си със зъболекар. Какви са оръжията на съвременното зъболечение за справяне със страха и болката? Днес акцентът в лечението е изцяло върху комфорта на пациента на стола.

зъболекар страх болка безболезнено лечение

Опасности при умъртвяването на зъб с арсен

От дълго време арсенът се използва за умъртвяване на зъба и облекчаване на болките при възпаление. Но дали този метод е безопасен и това ли е единственият начин за справяне с болките при възпаление на зъбите? Отговорът на тези въпроси е: не!

арсен умъртяване възпаление болка

Трябва ли да се вадят мъдреци?

Трябва ли да се вадят мъдреци?

Мъдреците са последните от постоянните зъби, които никнат. Тяхното поникване много често е свързано с възпаление, което се характеризира с подуване, болка, скованост на челюстта или общо заболяване. Тези оплаквания могат да станат честа причина да посещавате зъболекар.

вадене мъдрец болка възстановяване

Колко ни облъчват рентгените?

Колко ни облъчват рентгените?

Притеснявате се, че вашият зъболекар ви прави или изпраща на много рентгенови изследвания, и логично идва въпросът „Какви рискове носи това?”. Тук ще изясним при какви ситуации трябва да се прави такова изследване, защо и какъв е реалният риск за вашето здраве.

рентген облъчване рентгенова снимка опасности

Зъбни коронки - видове и поставяне

Зъбни коронки - видове и поставяне

Зъбът, който се облича с коронка, подлежи на предварителна подготовка. Изпилява се с прагова препарационна граница, която се намира под нивото на венеца. След изпиляването вашият зъболекар ще изработи временна коронка, която ще постави, докато стане готова постоянната.

коронки металокерамика цирконий керамика

Лош дъх

Всеки човек през живота си се е сблъсквал с лош дъх в устата (халитоза). Какво представлява неприятното ухание и кога появата му е основателна причина за притеснения и дава повод за консултация със зъболекар?

лош дъх халитоза зъбен камък

Болка във вече умъртвен зъб

Кореновото лечение на зъбите понякога е сложен и времеотнемащ процес. За отстраняване на инфекцията от канала е необходимо както той да се разшири до определен размер, така и дезинфекционните разтвори, които се използват при обработката му, да престоят достатъчно време в канала.

болка умъртвен зъб кореново лечение

Видове пломби

Видове пломби

Пломбата, наричана още обтурация, може да бъде изработена от вашия зъболекар от различни материали. Какви са предимствата и недостатъците им?

пломба фотополимер амалгама кариес

Възстановяване след изваждане на зъб

Когато се налага изваждане на зъб е добре да бъдете подготвени, затова ще отговорим на най-важните въпроси, които трябва да знаете след изваждане на зъб: какво да очаквате в първия ден след вадене на зъб, кога е разрешено храненето и какво е позволено да се яде, ще се появи ли болка и каква грижа за зъбите трябва да се полага.

вадене на зъб възстановяване поставяне на зъб

Често задавани въпроси, свързани с ваденето на мъдреци

Мъдреците са последните от постоянните зъби, които никнат. Тяхното поникване много често е свързано с възпаление, което се характеризира с подуване, болка, скованост на челюстта или общо заболяване. Тези оплаквания могат да станат честа причина да посещавате зъболекар.

вадене мъдрец болка възстановяване

Кой ще Ви лекува?

team

Меги Координатор пациенти

Васи Дентален асистент

Сузи Дентален асистент

Д-р Никола Карапетров Зъболекар

Д-р Лора Дупчанова Зъболекар

Д-р Младен Камбов Зъболекар

Д-р Светлана Стоянова Зъболекар

Д-р Мартин Иванов Зъболекар

Д-р Стелиана Ташкова Зъболекар

Мери Дентален асистент

Йоанна Дентален асистент

Люба Координатор пациенти

Радост Координатор пациенти