Възстановяване на липсващ зъб

д-р Младен Камбов

При липса на зъб една от най-добрите стратегии за справяне с проблема е адхезивният мост - по-щадяща и с много добри естетически показатели алтернатива на мостовата конструкция и импланта.

Когато някой от зъбите на пациента липсва, зъболекарите най-често предлагат два варианта за решаването на проблема: или мостова конструкция, при която се изпиляват двата съседни зъба, или поставяне на имплант. Ето и един междинен вариант, който можем да ви предложим в дентална клиника Камбов в София - адхезивен мост, при който не се налага нито изпиляване на зъбите, нито хирургическа намеса за поставяне на имплант. Това е една много по-щадяща и с много добри естетични показатели алтернатива.

Адхезивният мост се изработва от материал, който е много близък до този, от който се изработват пломбите и представлява възстановяване от композит. Разликата е, че той се подсилва във вътрешността си от лента, която придава здравина на конструкцията и позволява да издържи дълго във времето.

Процедурата започва с изолация на полето и изграждане и подготовка на двата съседни зъба. За разлика от мостовата конструкция, вашият зъболекар не изпилява, а само награпавява повърхността на двата зъба. След това започват да се изграждат мостови елементи между двата зъба, които впоследствие се оформят като зъб, стоящ напълно естествено в устата. Оформят се релефът и формата и се напасват цветовите характеристика на зъба в зависимост от това как искаме да изглежда бъдещото възстановяване. Голямото предимство при този тип конструкции е, че те могат да бъдат преправени във времето, в това число и да бъдат преполирани, ако се изгуби тяхната полировка, или да се възстановят, ако нещо се случи с тях, като възстановяването е с минамален риск за двата съседни зъба.

Изводът от този случай е, че най-добра представа за това какво може да получите като услуга е в зъболекарския кабинет. Една консултация със зъболекар може да ви даде нужното решение във вашия случай. Самодиагностиката и съветите от приятели наистина може да работят, но не забравяйте, че зъболекар специалист ще ви даде най-добрия вариант за лечение. Зъболекарският кабинет е мястото, където можете да зададете своите въпроси и да получите най-адекватен отговор.

Теми

 • Естетична стоматология

  Всички теми, свързани с това как да се сдобием с по-красива усмивка

 • Консервативно зъболечение

  В тази тема ще обсъждаме и коментираме всичко, свързано с пломбите.

 • Профилактична грижа

  Какво да направим, за да не се налага да търсим спешна помощ и да запазим зъбите си здрави.

 • Имплантология

  Всичко за зъбните импланти - изкуствени заместители на загубени зъби. Защо, как се поставят и колко струва?

 • Пародонтология

  Как да надвием пародонтозата? Какво да правим, когато имаме проблеми с венците?

 • Хирургична стоматология

  Тук ще коментираме теми за извадени зъби или предстоящи хирургични намеси.

 • Протетична стоматология

  Тук ще откриете информция за коронки, мостове и всичко около тях.

 • Ендодонтия

  Всичко за умъртвените зъби, кореновото лечение и ваденето на нерви.

 • Ортодонтия

  Всичко за коригиране на несъвършенствата, които се дължат на неправилно подреждане на зъбите.

Дигитален дизайн

 • Първоначален преглед и фото заснемане
 • Дигитален дизайн
 • Восъчен проект на зъбите
 • План на лечение
Цена 250 лвВиж повече

Ние в дентална клиника Камбов направихме пакета "Дигитален дизайн на усмивката", за да се видите със своята нова усмивка, без да пилим зъбите, без допълнителни разходи, просто усмивката, която винаги сте желали.

Пакетът е предназначен за пациенти, които искат да видят как би изглеждала усмивката им, преди да решат да започнат лечение. Пакетът включва преглед, фото заснемане и видео интервю, отпечатъци от челюстите, компютърен дизайн на усмивката, восъчен проект и директна проба в устата. Изискват се 3 посещения.

Търсите професионален отговор

Ако имате въпроси относно здравето на своите зъби или искате да си запазите час, ще се радваме да ви отговорим.

Кой ще Ви лекува?

team

Меги Координатор пациенти

Васи Дентален асистент

Сузи Дентален асистент

Д-р Никола Карапетров Зъболекар

Д-р Лора Дупчанова Зъболекар

Д-р Младен Камбов Зъболекар

Д-р Светлана Стоянова Зъболекар

Д-р Мартин Иванов Зъболекар

Д-р Стелиана Ташкова Зъболекар

Мери Дентален асистент

Йоанна Дентален асистент

Люба Координатор пациенти

Радост Координатор пациенти