Детска стоматология

д-р Светлана Стоянова

Грижата за детските зъби трябва да започне през първата година с пробива на млечните зъбки. Най-важна е профилактиката. Първото посещение при зъболекар не бива да бъде свързвано с болка и страх.

Както при възрастните, така и при децата един от най-често срещаните проблеми са кариесите, с тази разлика, че при децата кариесите се развиват в пулпити много по-лесно. Те се оплакват от болка в някое зъбче, което става причина за първото посещение при зъболекар. Това обикновено се случва на възраст около три, три и половина, когато поведението на децата не позволява лечение на засегнатите зъбки. Специалистите в дентална клиника Камбов в София съветват родителите грижата за детските зъбки да започне още през първата годинка с пробива на млечните зъбки. Не трябва повод за посещение в кабинета да бъде болка и появил се вече проблем. Тогава децата отиват със страх и свързват зъболекаря с негативни емоции.

Грижа за здравето на млечните зъби

Грижа за здравето на млечните зъби

Предотвратяване на по-сериозните проблеми

Нашата основна цел е профилактика на детския кариес, което включва добра орална хигиена и изграждане на правилни хранителни навици. Много от родителите не знаят как точно трябва да се мият зъбите, с какви методи и средства, не знаят за вредата от ранното въвеждане на захари в детското меню – подсладени млека, сокчета, шоколад, които са основната причина за кариес през ранното детство. Ние се стремим да обърнем внимание на малките деца и подрастващи и да изградим у тях навици още от ранна детска възраст, които те да запазят след това и като възрастни.

Профилактични прегледи на деца

Профилактични прегледи на деца

Колко често децата трябва да посещават зъболекар?

Желателно е на всеки шест месеца да се осъществяват профилактични прегледи. По този начин зъболекарят може да проследи денталното здраве на детето - наличие на новопоявил се кариес, възпаление на венците, както и да установи вреден навик, причина за неправилна захапка.

Теми

Сертификат за качеството на лечение

В Дентална клиника Камбов издаваме сертификат за качество, гарантиращ всяка една манипулация, която е част от плана ви за лечение за срок от 5 години. Този сертификат гарантира, че ще получите най-доброто и съвременно лечение, с най-добрите материали и най-добрите зъботехници.

Грижа за временните зъби при децата

Грижа за временните зъби при децата

Също както постоянните, така и временните зъби се засягат от кариес и усложненията след него. Затова постоянната грижа и професионално лечение са не по-малко важни.

орална хигиена детски зъби ранен кариес млечни зъби постоянни зъби

Търсите професионален отговор

Ако имате въпроси относно здравето на своите зъби или искате да си запазите час, ще се радваме да ви отговорим.

Кой ще Ви лекува?

team

Меги Координатор пациенти

Васи Дентален асистент

Сузи Дентален асистент

Д-р Никола Карапетров Зъболекар

Д-р Лора Дупчанова Зъболекар

Д-р Младен Камбов Зъболекар

Д-р Светлана Стоянова Зъболекар

Д-р Мартин Иванов Зъболекар

Д-р Стелиана Ташкова Зъболекар

Мери Дентален асистент

Йоанна Дентален асистент

Люба Координатор пациенти

Радост Координатор пациенти