Предимства при избелване на зъби в домашни условия

Д-р Мартин Иванов

Когато стане дума за избелване, много хора автоматично се сещат за стандартната процедура в денталния кабинет. В съвременната стоматология обаче все по-препоръчвана започва да бъде системата за домашно избелване. Тя може да направи вашите зъби по-бели и да ви накара да се чувствате по-млади, с повече самочувствие. Популярната естетична процедурата е минимално инвазивна и сравнително евтина.

Предимства на домашното избелване

Предимствата на избелването в домашни условия са много, като на първо място може да се отбележи цената. Тя е много по-ниска в сравнение с кабинетното избелване . От друга страна концентрацията на избелващите агенти е по-ниска, което прави процедурата по-щадяща и води до минимална чувствителност (за разлика от кабинетното избелване). При домашното избелване няма опасност от нараняване на емайла под действието на избелващите агенти.

Важно е да отбележим, че пломбите, фасетите и коронките не се повлияват при домашното или кабинетното избелване и не променят цвета си. Затова, ако предвиждате козметичната процедура, комбинирана с подмяна на стари пломби, винаги се започва с избелването и след това се правят нови пломби, съобразени с цвета, който вече е постигнат.

Етапи при провеждане на домашно избелване

Процедурата по избелване на зъбите, използвайки домашна система, е лесна и не ангажира пациентите с продължително стоене с отворена уста в сравнение с кабинетното избелване. След предварително взет отпечатък от двете челюсти се изработват индивидуални силиконови шини, които пациентът носи около 10-12 нощи в зависимост от резултатите, които иска да постигне. Избелването на зъби в домашни условия е напълно безвредно и безболезнено, като преди да престъпим към него, ние от Дентална клиника Камбов в София, почистваме зъбния камък и полираме зъбите.

Колко време ще се запази резултатът от избелването?

Обикновено резултатът от избелването в домашни условия трае 3 години. С точност до каква степен ще бъдат избелени зъбите. и колко време ще се запази ефектът не може да се определи, тъй като резултатът е строго индивидуален за всеки пациент в зависимост от усилията, които полага за запазване на постигнатия резултат. Без значение от процедурата, която ще изберете, е задължително да се извърши обстоен клиничен преглед, на който лекарят по дентална медицина ще може да се запознае със състоянието на вашите зъби, венци и да препоръча най-доброто за вашия конкретен случай.

Теми

Сертификат за качеството на лечение

В Дентална клиника Камбов издаваме сертификат за качество, гарантиращ всяка една манипулация, която е част от плана ви за лечение за срок от 5 години. Този сертификат гарантира, че ще получите най-доброто и съвременно лечение, с най-добрите материали и най-добрите зъботехници.

Усмивка на годината

Усмивка на годината

Д-р Камбов е победител в категория "Имплантологичен случай" в "Усмивка на годината" 2018 - най-престижният конкурс за дентална медицина в България, събиращ най-добрите специалисти от цялата страна.

усмивка на годината 2018 пълна промяна усмивка награда имплантология

Коригиране на счупен зъб

Коригиране на счупен зъб

Счупването на зъб е състояние, което често изисква спешна намеса от зъболекар. Причините за него могат да бъдат много и от различен характер. Възстановяването му зависи от това на какво ниво е счупен зъбът и дали е засегнат нервът или не.

счупен зъб възстановяване лечение болка писващ зъб

Пълна промяна - от негативна към позитивна линия на усмивката

Пълна промяна - от негативна към позитивна линия на усмивката

Линията на усмивката играе голяма роля в естетиката на лицето. Тя се формира от параболата, която се образува от вермилиона на долната устна при усмивка. Понякога, за да изглежда усмивката красива, се налага корекция на предните зъби. Благодарение на дигиталния дизайн на усмивката, нашите пациенти могат да видят крайния резултат от лечението.

лечение красива усмивка пълна промяна дигитален дизайн отлични резултати

Зъбни коронки - видове и поставяне

Зъбни коронки - видове и поставяне

Зъбът, който се облича с коронка, подлежи на предварителна подготовка. Изпилява се с прагова препарационна граница, която се намира под нивото на венеца. След изпиляването вашият зъболекар ще изработи временна коронка, която ще постави, докато стане готова постоянната.

коронки металокерамика цирконий керамика

Фотополимерна пломба

Фотополимерна пломба

Възстановяването на анатомичните форми на зъба се прилага от всеки добър зъболекар, отнема повече време, но позволява правилното сдъвкване на храната и предотвратява задържането на храна между зъбите. След приключване на лечението зъбът изглежда така естествено, че не може да познаете къде е пломбата.

фотополимерна пломба възстановяване лечение болка писващ зъб кофердам изграждане

Адхезивен мост

Адхезивен мост

В случаите, когато има липсващ зъб, но разстоянието между зъбите не е достатъчно за имплант или няма достатъчно кост за имплантиране, всеки добър зъболекар ще вземе идеалното решение - изграждане на адхезивен мост.

адхезивен мост затваряне на разстояние поставяне на зъб

Корекция на изтрити зъби

Корекция на изтрити зъби

Възстановяването на изтритите зъби зависи от това колко са изтрити и дали това води до проблеми в дъвкателната функция и темпоромандибуларната става. Много често пациентът не осъзнава, че има изтриване на зъбите, но при преглед от зъболекар може да се установи има ли изтриване и доколко то може да създаде проблеми.

изтрити зъби скърцане със зъби стискане

Избелване на умъртвени и потъмнели зъби

Избелване на умъртвени и потъмнели зъби

Много хора смятат, че за потъмнелите, преоцветени или умъртвени зъби няма какво да се направи, но това далеч не е така. Има редица начини да върнем обратно красивата ви усмивка, при това по възможно най-щадящия начин.

орална хигиена избелване умъртвен зъб потъмнели зъби здрави зъби фасети

Поставяне на зъб без хирургична намеса

Поставяне на зъб без хирургична намеса

Съвременната стоматология непрекъснато се развива и търси нови методи за лечение с минимална инвазивност. Едно от последните постижения на науката в тази област е адхезивният мост. С този метод може да се коригира и наличието на липсващ зъб. Направете консултация със зъболекар и вижте дали е удачно решение за лечение във вашия случай.

хирург красива усмивка липсващ зъб възстановяване мост коронка фасети

Избелване

  • Почистване на зъбен камък
  • Изготвяне на индивидуални шини
  • Комплект за избелване в домашни условия
  • Оценка на постигнатия резултат
Цена 390 лвВиж повече

Направихме пакетa специално за вас, за да се постигне максимален резултат от избелването. Зъбната плака и зъбния камък винаги пречат на избелващият процес, а нашата цел е да избелим зъбите, а не плаката.

Пакетът включва както почистването на зъбния камък, така и изработката на индивидуални шини, в които се поставя избелващият агент. Само така можем да гарантираме постигането на отличен резултат.

Търсите професионален отговор

Ако имате въпроси относно здравето на своите зъби или искате да си запазите час, ще се радваме да ви отговорим.

Кой ще Ви лекува?

team

Меги Координатор пациенти

Васи Дентален асистент

Сузи Дентален асистент

Д-р Никола Карапетров Зъболекар

Д-р Лора Дупчанова Зъболекар

Д-р Младен Камбов Зъболекар

Д-р Светлана Стоянова Зъболекар

Д-р Мартин Иванов Зъболекар

Д-р Стелиана Ташкова Зъболекар

Мери Дентален асистент

Йоанна Дентален асистент

Люба Координатор пациенти

Радост Координатор пациенти