Технологиите в помощ за успешното лечение на коренови канали

д-р Младен Камбов

За лечението на коренови канали се изисква висока компетентност, прецизност и търпение. От голямо значение също е използването на съвременните технологии - денталният микроскоп е задължително условие.

За успеха на кореновото лечение от голямо значение е компетентността на един зъболекар да определи точно дължината на кореновия канал. За да предпазим пациента от вредното действие на иригационните разтвори и за да предотвратим попадането на бактерии в работното ни поле, ние в дентална клиника Камбов в София използваме кофердам.

При лечението на кореновите канали вашият зъболекар премахва увредената зъбна тъкан и си осигурява достъп до каналите на зъба. След това с помощта на ендодонтски инструменти се опитва да достигне до края на канала. В Дентална Клиника Камбов, за да сме сигурни, че сме стигнали до края на канала и ще успеем да дезинфекцираме целия канал, всеки един зъболекар използва апекслокатор. С негова помощ можем много точно да определим дължината на канала и да гарантираме качеството на нашето кореново лечение. Как се осъществява то?

Съвременно решение за коренови канали

Единият край се поставя на устната на пациента с помощта на клипса, а другият край се закача на ендодонтския инструмент. Движейки инструмента в канала, апаратът ни показва къде се намираме и ни сигнализира визуално и звуково, когато достигнем до края на канала, така наречения апекс. След това ние фиксираме тази дължина и разширяваме канала, така че да може иригационните разтвори да достигнат до края на канала и да премахнат всички намиращи се там бактерии. Лечението завършва със запълване на кореновите канали, което се потвърждава с контролна рентгенография. След това зъбът се завършва с пломба или коронка.

За провеждането на съвременно зъболечение от голямо значение са както квалификацията на зъболекаря, така и използването на съвременните технологии.

Използването на микроскоп е задължително условие при извършването на прецизни дейности в зъболечението - например лечение на коренови канали или отстраняване на счупен инструмент, тъй като в тези случаи се работи в диаметър от едва 1-2 мм и без необходимото увеличение и светлина. Все едно да работите на сляпо - рискът да се направи перфорация и да се наложи изваждане на зъба е много голям. Затова използваме микроскоп, благодарение на който виждаме 20 пъти по-добре.

Теми

Търсите професионален отговор

Ако имате въпроси относно здравето на своите зъби или искате да си запазите час, ще се радваме да ви отговорим.

С грижа за здравето на нашите пациенти

Кой ще вилекува?

Свържете се с нас Станете част от екипа

Доверието между лекар и пациент е от изключително значение за нас, а то се гради стъпка по стъпка.

Зъболекар
Зъболекар
Зъболекар

д-р Лора Дупчанова Зъболекар

д-р Светлана Стоянова Зъболекар

д-р Младен Камбов Зъболекар

д-р Мартин Иванов Зъболекар

Не просто екип, а оркестър

Кой ще се погрижиза вас?

Свържете се с нас Станете част от екипа

Ще се погрижим да не ви липсва нищо на зъболекарския стол, а накрая ще ви изпратим с усмивка.

Администратор
Администратор

Мадлена Дочева дентален асистент

Стелиана Тaшкова дентален асистент

Василена Василева дентален асистент

Ще ви накараме да забравите, че сте на зъболекар

Кой ще випосрещне?

Свържете се с нас Станете част от екипа

Усмихнати и позитивни, те ще се погрижат да се почувствате специални.

Дентален асистент
Дентален асистент
Дентален асистент

Магдалена Радка, Радослава Администратори