Пълна промяна - от негативна към позитивна линия на усмивката

д-р Младен Камбов

Хармоничната усмивка зависи от всички параметри за естетика: дължина и ширина на зъбите, форма на резците, постигане на баланс с устните и лицето. Дигиталният дизайн позволява пациентът да види усмивката си и да съставим прецизен план за лечение.

Линията на усмивката играе голяма роля в естетиката на лицето. Тя се формира от параболата, която се образува от вермилиона на долната устна при усмивка. При някои хора тя е по-изразена, при други е по-плоска.

Начално състояние

Начално състояние

За да изглежда усмивката красива и хармонична, е много важно режещите ръбове на резците и кучешките зъби да следват тази линия, в противен случай се получава дисхармония. Въпреки че естетически зъбите може да изглеждат много добре сами по себе си, когато човек се усмихне, е възможно в излъчването му да има нещо, което сякаш не си е на мястото.

Усмивката преди промяната

Усмивката преди промяната

В конкретния случай се вижда, че линията на усмивката е добре изразена, но режещите ръбове на предните зъби описват крива, обратна на тази на линията на усмивката, като това води до неестетична усмивка.

Линия на усмивката

Линия на усмивката

Желанието на пациента в началото бе да оправим изцяло предните зъби, като това можеше да се осъществи по няколко начина. Но колко зъба трябва да включим в плана на лечение? Отговор на този въпрос ни даде дигиталният дизайн на усмивката. С негова помощ успяхме виртуално да представим колко зъба е необходимо да включим в плана на лечение. Така пациентът знаеше точно как ще изглежда усмивката му в края на лечението, нещо повече, той участваше в нейното проектиране. Въпросът дали да бъдат възстановени зъбите с фасети, корони, бондинг или нещо друго се определя от състоянието на зъбите. Ние избираме този метод, който има най-ниска биологична цена за пациента.

Дигитален дизайн на усмивката

Дигитален дизайн на усмивката

Биологичната цена се определя от това колко здрави зъбни тъкани ще е необходимо да се изпилят, за да се постигне крайният резултат, търсен в лечението. В конкретния случай избрахме да направим 3 фасети на предните зъби, да сменим неестетичната коронка на един от тях с изцяло керамична коронка и да направим емайлопластика на кучешките зъби. Разбира се, за да подсилим естетичния резултат, преди това направихме избелване на зъбите.

Усмивката след лечението

Усмивката след лечението

И така, това, което постигнахме в дентална клиника Камбов в София, е да хармонизираме режещите ръбове на предните зъби с линията на усмивката, като съобразихме всички параметри за естетика: дължина и ширина на зъбите, форма на резците, хармония с устните и лицето.

В резултат от лечението променихме не само усмивката на пациента, но и изцяло преобразихме начина, по който той се усеща. За нас това са няколко фасети, за пациента е една нова самоличност.

Проследяване на преобразяването

Проследяване на преобразяването

На снимката са представени три фази от лечението, които ясно показват етапите в пълната промяна на усмивката: началното състояние на предните зъби, видът на пациента с временните фасети и корони от пластмаса, както и крайният резултат след заменянето им с вече готовите постоянни фасети и корони.

Теми

Сертификат за качеството на лечение

В Дентална клиника Камбов издаваме сертификат за качество, гарантиращ всяка една манипулация, която е част от плана ви за лечение за срок от 5 години. Този сертификат гарантира, че ще получите най-доброто и съвременно лечение, с най-добрите материали и най-добрите зъботехници.

Усмивка на годината

Усмивка на годината

Д-р Камбов е победител в категория "Имплантологичен случай" в "Усмивка на годината" 2018 - най-престижният конкурс за дентална медицина в България, събиращ най-добрите специалисти от цялата страна.

усмивка на годината 2018 пълна промяна усмивка награда имплантология

Коригиране на счупен зъб

Коригиране на счупен зъб

Счупването на зъб е състояние, което често изисква спешна намеса от зъболекар. Причините за него могат да бъдат много и от различен характер. Възстановяването му зависи от това на какво ниво е счупен зъбът и дали е засегнат нервът или не.

счупен зъб възстановяване лечение болка писващ зъб

Зъбни коронки - видове и поставяне

Зъбни коронки - видове и поставяне

Зъбът, който се облича с коронка, подлежи на предварителна подготовка. Изпилява се с прагова препарационна граница, която се намира под нивото на венеца. След изпиляването вашият зъболекар ще изработи временна коронка, която ще постави, докато стане готова постоянната.

коронки металокерамика цирконий керамика

Фотополимерна пломба

Фотополимерна пломба

Възстановяването на анатомичните форми на зъба се прилага от всеки добър зъболекар, отнема повече време, но позволява правилното сдъвкване на храната и предотвратява задържането на храна между зъбите. След приключване на лечението зъбът изглежда така естествено, че не може да познаете къде е пломбата.

фотополимерна пломба възстановяване лечение болка писващ зъб кофердам изграждане

Избелване на зъби в домашни условия

Избелване на зъби в домашни условия

Когато стане дума за избелване, много хора автоматично се сещат за стандартната процедура в денталния кабинет. В съвременната стоматология обаче все по-препоръчвана започва да бъде системата за домашно избелване.

избелване домашно избелване красиви зъби здрави зъби

Адхезивен мост

Адхезивен мост

В случаите, когато има липсващ зъб, но разстоянието между зъбите не е достатъчно за имплант или няма достатъчно кост за имплантиране, всеки добър зъболекар ще вземе идеалното решение - изграждане на адхезивен мост.

адхезивен мост затваряне на разстояние поставяне на зъб

Корекция на изтрити зъби

Корекция на изтрити зъби

Възстановяването на изтритите зъби зависи от това колко са изтрити и дали това води до проблеми в дъвкателната функция и темпоромандибуларната става. Много често пациентът не осъзнава, че има изтриване на зъбите, но при преглед от зъболекар може да се установи има ли изтриване и доколко то може да създаде проблеми.

изтрити зъби скърцане със зъби стискане

Избелване на умъртвени и потъмнели зъби

Избелване на умъртвени и потъмнели зъби

Много хора смятат, че за потъмнелите, преоцветени или умъртвени зъби няма какво да се направи, но това далеч не е така. Има редица начини да върнем обратно красивата ви усмивка, при това по възможно най-щадящия начин.

орална хигиена избелване умъртвен зъб потъмнели зъби здрави зъби фасети

Поставяне на зъб без хирургична намеса

Поставяне на зъб без хирургична намеса

Съвременната стоматология непрекъснато се развива и търси нови методи за лечение с минимална инвазивност. Едно от последните постижения на науката в тази област е адхезивният мост. С този метод може да се коригира и наличието на липсващ зъб. Направете консултация със зъболекар и вижте дали е удачно решение за лечение във вашия случай.

хирург красива усмивка липсващ зъб възстановяване мост коронка фасети

Търсите професионален отговор

Ако имате въпроси относно здравето на своите зъби или искате да си запазите час, ще се радваме да ви отговорим.

Кой ще Ви лекува?

team

Меги Координатор пациенти

Васи Дентален асистент

Сузи Дентален асистент

Д-р Никола Карапетров Зъболекар

Д-р Лора Дупчанова Зъболекар

Д-р Младен Камбов Зъболекар

Д-р Светлана Стоянова Зъболекар

Д-р Мартин Иванов Зъболекар

Д-р Стелиана Ташкова Зъболекар

Мери Дентален асистент

Йоанна Дентален асистент

Люба Координатор пациенти

Радост Координатор пациенти