Поставяне на зъб без хирургична намеса

д-р Младен Камбов

В съвременната стоматология непрекъснато се търсят нови методи на лечение с минимална инвазивност. Ако имате липсващ естествен зъб, трябва да знаете, че едно от последните постижения на науката в тази област е адхезивният мост.

Имате липсващ зъб? Страх ви е от хирургични намеси... но все пак естетиката и красивата усмивка са от голямо значение за вас. Ние в дентална клиника Камбов в София имаме решение!

Липсващ преден зъб

Липсващ преден зъб

Съвременната стоматология непрекъснато се развива и търси нови методи за лечение с минимална инвазивност. Едно от последните постижения на науката в тази област е адхезивният мост. Направете консултация със зъболекар и вижте дали е удачно решение за лечение във вашия случай.

Този метод на лечение печели отличие, когато става въпрос за щадящо решение за поставяне на липсващ зъб. За разлика от обикновения мост, за поставянето на адхезивния мост се използват гласфибровлакна, които служат като опора, въз основа на която се изгражда липсващият зъб. Това съвременно решение е предпочитано от всеки добър зъболекар, тъй като позволява да се направи мост без почти никакво изпиляване или обличане в корони на съседните зъби.

Етап от изработването на адхезивен мост

Етап от изработването на адхезивен мост

Поставянето на адхезивен мост протича в едно посещение, като при здрави зъби изпиляването е колкото за една пломба, защото закрепването става от вътрешната страна на опорните зъби. При наличие на кариес на съседните зъби е малко по-различно. Тогава се почиства кариозната маса и се оставя малък улей, който служи за поставянето на гласфибровлакна, върху които се изгражда зъб. Процедурата е напълно безболезнена, а за отличен резултат е важно да е направена от опитен зъболекар!

Предимствата на адхезивния мост са много. Постига се максимален естетичен резултат поради липсата на метал във възстановяването. Пести време, тъй като се прави в рамките на едно посещение, а и е по-достъпен в ценово отношение, в сравнение с лечението с импланти.

Финален резултат от изработване на адхезивен мост

Финален резултат на изработването на адхезивен мост

Адхезивният мост е идеално решение в случаите, когато има липсващ зъб, но разстоянието между зъбите не е достатъчно за имплант или няма достатъчно кост за имплантиране. Той може да помогне при вадене на зъб - веднага да се замести с нов, така че да не се разместят зъбите, а и венецът да се оформи бързо по новоизградения зъб, който сякаш е част от естествените ви зъби.

За направата на този тип мост има определени условия, така че след преглед вашият зъболекар ще установи доколко е уместно изработването на адхезивен мост във вашия случай. За да се получи отличен резултат с добра здравина, е важно къде в редицата се намира липсващият зъб, има ли до него съседни два здрави зъба, както и още други важни детайли, които един добър стоматолог ще оцени, след като извърши обстоен преглед.

Теми

Сертификат за качеството на лечение

В Дентална клиника Камбов издаваме сертификат за качество, гарантиращ всяка една манипулация, която е част от плана ви за лечение за срок от 5 години. Този сертификат гарантира, че ще получите най-доброто и съвременно лечение, с най-добрите материали и най-добрите зъботехници.

Усмивка на годината

Усмивка на годината

Д-р Камбов е победител в категория "Имплантологичен случай" в "Усмивка на годината" 2018 - най-престижният конкурс за дентална медицина в България, събиращ най-добрите специалисти от цялата страна.

усмивка на годината 2018 пълна промяна усмивка награда имплантология

Коригиране на счупен зъб

Коригиране на счупен зъб

Счупването на зъб е състояние, което често изисква спешна намеса от зъболекар. Причините за него могат да бъдат много и от различен характер. Възстановяването му зависи от това на какво ниво е счупен зъбът и дали е засегнат нервът или не.

счупен зъб възстановяване лечение болка писващ зъб

Пълна промяна - от негативна към позитивна линия на усмивката

Пълна промяна - от негативна към позитивна линия на усмивката

Линията на усмивката играе голяма роля в естетиката на лицето. Тя се формира от параболата, която се образува от вермилиона на долната устна при усмивка. Понякога, за да изглежда усмивката красива, се налага корекция на предните зъби. Благодарение на дигиталния дизайн на усмивката, нашите пациенти могат да видят крайния резултат от лечението.

лечение красива усмивка пълна промяна дигитален дизайн отлични резултати

Зъбни коронки - видове и поставяне

Зъбни коронки - видове и поставяне

Зъбът, който се облича с коронка, подлежи на предварителна подготовка. Изпилява се с прагова препарационна граница, която се намира под нивото на венеца. След изпиляването вашият зъболекар ще изработи временна коронка, която ще постави, докато стане готова постоянната.

коронки металокерамика цирконий керамика

Фотополимерна пломба

Фотополимерна пломба

Възстановяването на анатомичните форми на зъба се прилага от всеки добър зъболекар, отнема повече време, но позволява правилното сдъвкване на храната и предотвратява задържането на храна между зъбите. След приключване на лечението зъбът изглежда така естествено, че не може да познаете къде е пломбата.

фотополимерна пломба възстановяване лечение болка писващ зъб кофердам изграждане

Избелване на зъби в домашни условия

Избелване на зъби в домашни условия

Когато стане дума за избелване, много хора автоматично се сещат за стандартната процедура в денталния кабинет. В съвременната стоматология обаче все по-препоръчвана започва да бъде системата за домашно избелване.

избелване домашно избелване красиви зъби здрави зъби

Адхезивен мост

Адхезивен мост

В случаите, когато има липсващ зъб, но разстоянието между зъбите не е достатъчно за имплант или няма достатъчно кост за имплантиране, всеки добър зъболекар ще вземе идеалното решение - изграждане на адхезивен мост.

адхезивен мост затваряне на разстояние поставяне на зъб

Корекция на изтрити зъби

Корекция на изтрити зъби

Възстановяването на изтритите зъби зависи от това колко са изтрити и дали това води до проблеми в дъвкателната функция и темпоромандибуларната става. Много често пациентът не осъзнава, че има изтриване на зъбите, но при преглед от зъболекар може да се установи има ли изтриване и доколко то може да създаде проблеми.

изтрити зъби скърцане със зъби стискане

Избелване на умъртвени и потъмнели зъби

Избелване на умъртвени и потъмнели зъби

Много хора смятат, че за потъмнелите, преоцветени или умъртвени зъби няма какво да се направи, но това далеч не е така. Има редица начини да върнем обратно красивата ви усмивка, при това по възможно най-щадящия начин.

орална хигиена избелване умъртвен зъб потъмнели зъби здрави зъби фасети

Търсите професионален отговор

Ако имате въпроси относно здравето на своите зъби или искате да си запазите час, ще се радваме да ви отговорим.

Кой ще Ви лекува?

team

Меги Координатор пациенти

Васи Дентален асистент

Сузи Дентален асистент

Д-р Никола Карапетров Зъболекар

Д-р Лора Дупчанова Зъболекар

Д-р Младен Камбов Зъболекар

Д-р Светлана Стоянова Зъболекар

Д-р Мартин Иванов Зъболекар

Д-р Стелиана Ташкова Зъболекар

Мери Дентален асистент

Йоанна Дентален асистент

Люба Координатор пациенти

Радост Координатор пациенти