Затваряне на разстояние между зъбите

д-р Младен Камбов

Съществуват множество решения за коригиране на нежеланото разстояние между зъбите според индивидуалния случай: ортодонтско лечение, изграждане на зъбите с фотополимер, бондинг, поставяне на фасети или коронки.

Много хора определят разстоянието между зъбите като проблем, други го намират за чаровно. Днес в дентална клиника Камбов в София предлагаме на пациентите с разстояние между зъбите много начини то да се коригира, като се започне с ортодонтско лечение - брекети, когато зъбите са с нормална форма и големина, през изграждане на зъбите с фотополимер - бондинг, който може да затвори разстоянията с минимално изпиляване на зъбите, или да се избере поставяне на фасети, и се стигне до металокерамична или изцяло керамична коронка. Консултацията с добър зъболекар ще ви даде ясна представа какви са вариантите във вашия случай и как ще изглеждате финално, след приключване на процедурата.

Кой метод ще се избере зависи от конкретния случай. Ако разстоянията между зъбите са сериозни и зъбите са големи, едно още по-голямо разширение ще доведе до обратен естетичен ефект. Тогава се препоръчва да се започне с ортодонтско лечение, което да приближи зъбите един до друг, и след това, ако има други естетични съображения, те да се коригират чрез някой от гореизброените методи.

Ако зъбите са малки и разстоянията между тях не са големи, може да се предпочете въстановяването им с фотополимер с минимално изпиляване или фасети. В случай че зъбите са преоцветени, тогава единственият начин е те да се облекат в естетични коронки.

Ако вашият случай е сходен до някой от изброените и искате да промените усмивката си, то винаги може да направите консултация с добър зъболекар, благодарение на която да разберете възможностите за решение на проблема и да видите как ще изглеждате след процедурата.

Теми

Сертификат за качеството на лечение

В Дентална клиника Камбов издаваме сертификат за качество, гарантиращ всяка една манипулация, която е част от плана ви за лечение за срок от 5 години. Този сертификат гарантира, че ще получите най-доброто и съвременно лечение, с най-добрите материали и най-добрите зъботехници.

Ортодонтско лечение

Ортодонтско лечение

За да изглеждате и да се чувствате добре, можем да коригираме несъвършенствата, които се дължат на неправилно подреждане на зъбите.

ортодонсткo лечение красива усмивка брекети отлични резултати

Ортодонтска екструзия

Ортодонтска екструзия

За да може да се изгради разрушен зъб, трябва да осигурим т.нар. биологична ширина – разстояние от 3 мм. от здравото зъбче до костта. Как може да се постигне това?

венец разрушен зъб лечение ортодонтско лечение

Правилната захапка – приоритет №1

Правилната захапка – приоритет №1

За да изглеждате и да се чувствате добре, можем да коригираме несъвършенствата, които се дължат на неправилно подреждане на зъбите.

правилна захапка корекции ръбцова захапка лечение дигитален дизайн брекети

Кои са вредните навици, които водят до ортодонтски деформации?

Кои са вредните навици, които водят до ортодонтски деформации?

Още в ранна детска въздраст се формира правилната захапка и зъбите се подреждат в зъбната дъга. Някои вредни навици обаче, могат да възпрепиятстват този процес и да доведат до ортодонстки деформации.

вредни навици дълбока захапка отворена захапка протрузия ретрузия

Ортодонтски анализ

Ортодонтски анализ

Преди започване на всяко ортодонтско лечение е необходимо да се събере информация от пациента, която ще ни помогне в съставянето на подходящ план за лечение, съобразен с индивидуалните нужди на пациента. По този начин си гарантираме, че ортодонтската намеса ще бъде ефективна в дългосрочен план.

ортодонстки анализ лечение ортодонтско лечение телерентгенография

Дигитален дизайн

  • Първоначален преглед и фото заснемане
  • Дигитален дизайн
  • Восъчен проект на зъбите
  • План на лечение
Цена 250 лвВиж повече

Ние в дентална клиника Камбов направихме пакета "Дигитален дизайн на усмивката", за да се видите със своята нова усмивка, без да пилим зъбите, без допълнителни разходи, просто усмивката, която винаги сте желали.

Пакетът е предназначен за пациенти, които искат да видят как би изглеждала усмивката им, преди да решат да започнат лечение. Пакетът включва преглед, фото заснемане и видео интервю, отпечатъци от челюстите, компютърен дизайн на усмивката, восъчен проект и директна проба в устата. Изискват се 3 посещения.

Търсите професионален отговор

Ако имате въпроси относно здравето на своите зъби или искате да си запазите час, ще се радваме да ви отговорим.

Кой ще Ви лекува?

team

Меги Координатор пациенти

Васи Дентален асистент

Сузи Дентален асистент

Д-р Никола Карапетров Зъболекар

Д-р Лора Дупчанова Зъболекар

Д-р Младен Камбов Зъболекар

Д-р Светлана Стоянова Зъболекар

Д-р Мартин Иванов Зъболекар

Д-р Стелиана Ташкова Зъболекар

Мери Дентален асистент

Йоанна Дентален асистент

Люба Координатор пациенти

Радост Координатор пациенти