Усмивката на Свилен

‘’Искам да затворя разстоянието между зъбите си, но как?’’ - въпрос, който си задават много от пациентите ни. Представяме ви историята на нашия пациент - Свилен, която завърши с красива и добре подредена усмивка. Той е студент първи курс, който тепърва започва своя нов живот в големия град, където му предстоят нови запознанства и възможности. Разстоянието между предните му зъби никога не му е харесвало и дори го притеснява, защото не му дава възможност да покаже истинското си ‘’Аз’’ със здрава и красива усмивка.

Усмивката на Свилен

Усмивката на Свилен

Свилен дойде в клиника Камбов с молба да затворим разстоянието между двата горни зъба. Когато имаме подобен случай, една от основните цели на лечението е да бъдем максимално щадящи към нашия пациент и да не предприемаме лечение, което би увредило безвъзвратно здрави зъбни тъкани. Практиката в Дентална клиника Камбов е първоначално да съберем достатъчно информация за сегашното състояние на зъбите и с богатия и съвременен арсенал от средства, с които разполагаме, да изберем този план на лечение, който ще е най-подходящ и минимално инвазивен за Свилен.

Усмивката преди промяната

Усмивката преди промяната

Започваме с преглед на зъбите и венците, анализ на захапката, фото и видео документация и вземане на отпечатъци за дигитален дизайн на усмивката, а вече разполагаме и с най-иновативния скенер за дигитално вземане на отпечатък без използването на досегашните лъжици. Следва дигиталния дизайн на усмивката, като неговата основна цел е да визуализира къде биха се намирали зъбите на Свилен в перфектната им позиция. Едно от неговите предимствата е, че се осъществява без да се правят интервенции в устата - по този начин пациентът има възможността практически да участва в своето лечение, като види и оцени своята бъдеща усмивка. В случай, че не я харесва и желае да бъдат направени корекции, то те могат да се направят. След като вече знаем каква е перфектната позиция на зъбите - можем да съставим план как да я превърнем в реалност. Тук започва и най-важната част от лечението - вземане на решение, което ще отговаря в най-голяма степен на желанията на пациента. В случая на Свилен имахме два възможни, различаващи се много един от друг, варианта:

Първи вариант

Първият вариант беше да се проведе ортодонтско лечение, което да премести зъбите на перфектната за тях позиция, без да се налага пилене и чрез избелване, след това щяхме да постигнем резултата, който искаме. Ортодонтското лечение при нас, в клиника Камбов, се прави по два начина: с помощта на брекети, които повечето от вас познават, или с Invisalign - иновативна система за преместване на зъбите с алайнери, които не се виждат и са предпочитан метод на голяма част от нашите пациенти. Недостатъкът на ортодонтското лечение е, че става относително бавно, като времето за всеки случай зависи от това дали има достатъчно място за подреждане на зъбите и самите зъби какво разстояние трябва да изминат до идеалната позиция.

Втори вариант

Вторият вариант беше да се направят 4 фасети, които да коригират разстоянието между зъбите и да възстановят перфектната усмивка. При този план времето за изработване и завършване на фасетите е около 2 седмици, много по-малко, отколкото с брекети или алайнери, но минусът е, че ще се изпилят повече от зъбите, а и с брекетите ще могат да се коригират проблемите в захапката на задните зъби, което с фасети не може да се получи.

Пред нас стои въпросът кое е по-доброто лечение като вариант от двата възможни? Изборът го правим заедно със Свилен, като той категорично не искаше да носи брекети или алайнери, а това, което видя на пробата на дигиталния дизайн, го мотивира да избере втория вариант с фасети.

Подготовка на зъбите

Подготовка на зъбите

Тук трябва да отворим скоба, че случаят на Свилен бе възможен да се направи без да се слагат брекети и най-важното при изпиляването е, че не се налага умъртвяване на зъби, което за нас, в клиника Камбов в София, е абсолютно противопоказание за поставяне на фасети. За съжаление не са много случаите като на Свилен, при които това е възможно и често се налага да отказваме лечение на пациенти поради нежелание да се носят брекети или алайнери, а за да се поставят фасети се налага да умъртвим здрави зъби. След като Свилен направи своя избор нещата само трябваше да се случат според планираното и в рамките на 2 седмици той вече се радваше на новата си усмивка, готов за това, което може да му предложи животът на първокурсник на прага на живота.

Новата усмивка на Свилен

Новата усмивка на Свилен

Теми

 • Пълна промяна

  Всички теми свързани с това как да се сдобием с по-красива усмивка.

 • Ортодонтско лечение

  Всичко за коригирането на захапката и отстраняването на зъбно-челюстните деформации.

 • Пародонтология

  Как да надвием пародонтозата? Какво да правим, когато имаме проблеми с венците?

 • Изваждане на мъдреци

  Най-важната информация за изваждането на зъби и подготовката за предстоящи хирургични намеси.

 • Съветите на вашия зъболекар

  Полезна и интересна информация, както и съвети за здравето на вашите зъби.

Сертификат за качеството на лечение

В Дентална клиника Камбов издаваме сертификат за качество, гарантиращ всяка една манипулация, която е част от плана ви за лечение за срок от 5 години. Този сертификат гарантира, че ще получите най-доброто и съвременно лечение, с най-добрите материали и най-добрите зъботехници.

Усмивка на годината

Усмивка на годината

Д-р Камбов е победител в категория "Имплантологичен случай" в "Усмивка на годината" 2018 - най-престижният конкурс за дентална медицина в България, събиращ най-добрите специалисти от цялата страна.

усмивка на годината 2018 пълна промяна усмивка награда имплантология

Усмивката на Стефи

Усмивката на Стефи

“Искам промяна на усмивката си, винаги съм имала леко криви и малки зъби с разстояния между тях, искам по-големи зъби, да са здрави и да се усмихвам без притеснения!” Така започва историята на Стефи...

лечение красива усмивка пълна промяна дигитален дизайн отлични резултати

Усмивката на Стефания

Усмивката на Стефания

Най-важният аспект при разрешаването на спешни стоматологични случаи е навременната реакция. Вижте историята на Стефания, която доказва за пореден път, че денталната имплантология е най-модерния, естетически издържан и комфортен начин за възстановяване на съзъбието при всякакви ситуации.

поставяне на имплант инцидент бързо възстановяване

Коригиране на счупен зъб

Коригиране на счупен зъб

Счупването на зъб е състояние, което често изисква спешна намеса от зъболекар. Причините за него могат да бъдат много и от различен характер. Възстановяването му зависи от това на какво ниво е счупен зъбът и дали е засегнат нервът или не.

счупен зъб възстановяване лечение болка писващ зъб

Фотополимерна пломба

Фотополимерна пломба

Възстановяването на анатомичните форми на зъба се прилага от всеки добър зъболекар, отнема повече време, но позволява правилното сдъвкване на храната и предотвратява задържането на храна между зъбите. След приключване на лечението зъбът изглежда така естествено, че не може да познаете къде е пломбата.

фотополимерна пломба възстановяване лечение болка писващ зъб кофердам изграждане

Усмивката на Слави

Усмивката на Слави

“Зъбите ми се изтриват много бързо и имам чувствителност!” Така започва историята на Слави, която завършва не само с решение на този проблем, но и с една здрава и красива усмивка.

лечение красива усмивка пълна промяна дигитален дизайн отлични резултати

Усмивката на Елена

Усмивката на Елена

“Искам здрави и красиви зъби, искам да се усмихвам на света и той да ме забелязва! “ - не е ли това, което всички желаят, но по една или друга причина нямат? Така започва историята на Елена, която завършва с награда "Усмивка на годината" 2019 в категорията "Комплексно естетично възстановяване".

усмивка на годината красива усмивка пълна промяна дигитален дизайн

Поставяне на зъб без хирургична намеса

Поставяне на зъб без хирургична намеса

Съвременната стоматология непрекъснато се развива и търси нови методи за лечение с минимална инвазивност. Едно от последните постижения на науката в тази област е адхезивният мост. С този метод може да се коригира и наличието на липсващ зъб. Направете консултация със зъболекар и вижте дали е удачно решение за лечение във вашия случай.

хирург красива усмивка липсващ зъб възстановяване мост коронка фасети

Пълна промяна - от негативна към позитивна линия на усмивката

Пълна промяна - от негативна към позитивна линия на усмивката

Линията на усмивката играе голяма роля в естетиката на лицето. Тя се формира от параболата, която се образува от вермилиона на долната устна при усмивка. Понякога, за да изглежда усмивката красива, се налага корекция на предните зъби. Благодарение на дигиталния дизайн на усмивката, нашите пациенти могат да видят крайния резултат от лечението.

лечение красива усмивка пълна промяна дигитален дизайн отлични резултати

Имплантологично лечение

Имплантологично лечение

Съвременната имплантология ни позволява постигането на красиви и напълно неразличими от естествено изглеждащите зъби резултати. За целта обаче, са необходими качествен имплант, опитен дентален екип, добър зъботехник и разбира се търпелив пациент.

поставяне на имплант етапи възстановяване неоправдан страх

Избелване на умъртвени и потъмнели зъби

Избелване на умъртвени и потъмнели зъби

Много хора смятат, че за потъмнелите, преоцветени или умъртвени зъби няма какво да се направи, но това далеч не е така. Има редица начини да върнем обратно красивата ви усмивка, при това по възможно най-щадящия начин.

орална хигиена избелване умъртвен зъб потъмнели зъби здрави зъби фасети

Корекция на изтрити зъби

Корекция на изтрити зъби

Възстановяването на изтритите зъби зависи от това колко са изтрити и дали това води до проблеми в дъвкателната функция и темпоромандибуларната става. Много често пациентът не осъзнава, че има изтриване на зъбите, но при преглед от зъболекар може да се установи има ли изтриване и доколко то може да създаде проблеми.

изтрити зъби скърцане със зъби стискане

Зъбни коронки - видове и поставяне

Зъбни коронки - видове и поставяне

Зъбът, който се облича с коронка, подлежи на предварителна подготовка. Изпилява се с прагова препарационна граница, която се намира под нивото на венеца. След изпиляването вашият зъболекар ще изработи временна коронка, която ще постави, докато стане готова постоянната.

коронки металокерамика цирконий керамика

Избелване на зъби в домашни условия

Избелване на зъби в домашни условия

Когато стане дума за избелване, много хора автоматично се сещат за стандартната процедура в денталния кабинет. В съвременната стоматология обаче все по-препоръчвана започва да бъде системата за домашно избелване.

избелване домашно избелване красиви зъби здрави зъби

Адхезивен мост

Адхезивен мост

В случаите, когато има липсващ зъб, но разстоянието между зъбите не е достатъчно за имплант или няма достатъчно кост за имплантиране, всеки добър зъболекар ще вземе идеалното решение - изграждане на адхезивен мост.

адхезивен мост затваряне на разстояние поставяне на зъб

Дигитален дизайн

 • Първоначален преглед и фото заснемане
 • Вземане на дигитален отпечатък
 • Изработване на 3D принтиран модел
 • Дигитален дизайн и план на лечение
Цена 290 лвВиж повече

Ние в дентална клиника Камбов създадохме пакета "Дигитален дизайн на усмивката" като първа стъпка към вашата мечтана усмивка. Той е специално създаден за хора, които не харесват своята усмивка, независимо от причината, и дава отговор на въпроса "Как би изглеждала моята мечтана усмивка".

Пакетът е предназначен за пациенти, които искат да видят как би изглеждала усмивката им, преди да решат да започнат лечение. Пакетът включва преглед, фото заснемане и видео интервю, взимане на дигитален отпечатък, компютърен дизайн на усмивката, изработване на 3D принтиран модел и директна проба в устата.

Търсите професионален отговор

Ако имате въпроси относно здравето на своите зъби или искате да си запазите час, ще се радваме да ви отговорим.

Кой ще Ви лекува?

team

Радост Координатор пациенти

Нора Координатор пациенти

Йорданка Координатор пациенти

Бориса Координатор пациенти

Емилияна Дентален асистент

Божидар Дентален асистент

Д-р Гергана Тигалонова Зъболекар

Д-р Стоян Казаков Хирург

Д-р Светлана Стоянова Зъболекар

Д-р Мерилин Бориславова Зъболекар

Д-р Младен Камбов Зъболекар

Д-р Божидар Настанлиев Зъболекар

Д-р Лора Дупчанова Зъболекар

Д-р Стелиана Василева Зъболекар

Д-р Белис Алексиева Зъболекар

Д-р Георги Стойчев Зъболекар

Яник Дентален асистент

Сузи Дентален асистент

Йоанна Дентален асистент

Габи Дентален асистент

Ани Дентален асистент