Усмивката на Стефи

“Искам промяна на усмивката си, винаги съм имала леко криви и малки зъби с разстояния между тях, искам по-големи зъби, да са здрави и да се усмихвам без притеснения!” Така започва историята на Стефи...

Усмивката на Стефи

Усмивката на Стефи

Стефи е юрист, вярва в собствените си възможности, знае какво иска от живота и е готова да извърви необходимия път, за да го постигне. Когато дойде за първи път в дентална клиника Камбов в София, тя вече бе започнала ортодонтско лечение в друга дентална практика, но не бе достатъчно добре запозната с цялостния план на лечение и какви стъпки трябва да извърви до постигането на нейната мечта - здрави и красиви зъби.

Усмивката преди промяната

Усмивката преди промяната

Стефи бе започнала лечение по преценка на нейния лекар по дентална медицина, но всъщност нямаше конкретна представа какво я очаква. Това я накара да потърси мнението на нашите лекари в клиника Камбов. Въпреки че нямаше много кариеси и зъби за кореново лечение , установихме множество проблеми:

 • Захапката на Стефи бе дълбока;
 • Ставата ѝ можеше да се движи в много по-голяма степен, отколкото е нормално;
 • При захапка всеки път затваряше по различен начин, което водеше до трудности при хранене;
 • Имаше липсващ зъб на долната челюст;
 • Не можеше да се усмихва без да се притеснява.

Дигитален дизайн на усмивката

Дигитален дизайн на усмивката

По време на първото посещение в клиника Камбов направихме пълна фото и видео документация, проведохме разговор със Стефи, изслушахме нейните притеснения и заедно започнахме да обсъждаме красивата усмивка, която искаме да постигнем чрез пълна промяна. Взехме и диагностични отпечатъци. След обстоен анализ и дискусия с целия екип от лекари по дентална медицина в нашата клиника, представихме нейния план на лечение. Той се състоя от:

 • Дигитален дизайн на усмивката;
 • Ортодонтско лечение;
 • Повдигане на височината на захапката;
 • Възстановяване на всички зъби с изцяло керамични фасети, коронки и овърлей.

Дигиталният дизайн на усмивката даде възможност на Стефи да види своето ново Аз и знаехме още преди да е започнало лечението какво естетично възстановяване очакваше нашата пациентка, като по този начин си спестихме време и неприятни изненади в неговия край.

Етап от ортодонтското лечение

Етап от ортодонтско лечение

След ортодонтското лечение имаме възможност да видим изтриванията на зъбите с годините на неправилна подредба, сега зъбите са подредени там, където ще бъдат изпилявани минимално инвазивно за постигане на красив и дългосрочен краен резултат.

След ортодонтското лечение

Етап от ортодонтско лечение

С помощта на ортодонтско лечение, успяхме прецизно да преместим зъбите на подходящите за тях места, за да ги възстановим с минимално изпиляване и да ги изправим, тъй като ставата беше много мобилна. За корекция на дълбоката захапка предприехме повдигане на цялата захапка с цели 6мм, което наложи изработването на временни зъби от пластмаса с новата височина, които Стефи носи в продължение на 1 месец, за да сме сигурни, че височината ще бъде удобна за нея. Временните зъби бяха напълно съобразени с първоначалния дигитален дизайн и Стефи можеше да се радва на новата си усмивка, още преди да сме я завършили с керамика.

Временни пластмасови зъби

Временни пластмасови зъби

С временните пластмасови зъби тестваме новата височина на захапката. След като се уверихме, че новата височина не предизвиква дискомфорт на пациентката, последната фаза бе да заменим пластмасовите зъби с изцяло керамични възстановявания, като за предните зъби избрахме фасети от литиев дисиликат - един от най-здравите и естетични материали.

Новата усмивка на Стефи

Новата усмивка на Стефи

Щастливи сме, че с общи усилия постигнахме красива и здрава усмивка, но най-голямото признания за нас е, че помогнахме на Стефи да изразява себе си свободно, уверено и с блестяща усмивка.

След пълна промяна

След пълна промяна

Теми

 • Пълна промяна

  Всички теми свързани с това как да се сдобием с по-красива усмивка.

 • Ортодонтско лечение

  Всичко за коригирането на захапката и отстраняването на зъбно-челюстните деформации.

 • Пародонтология

  Как да надвием пародонтозата? Какво да правим, когато имаме проблеми с венците?

 • Изваждане на мъдреци

  Най-важната информация за изваждането на зъби и подготовката за предстоящи хирургични намеси.

 • Съветите на вашия зъболекар

  Полезна и интересна информация, както и съвети за здравето на вашите зъби.

Сертификат за качеството на лечение

В Дентална клиника Камбов издаваме сертификат за качество, гарантиращ всяка една манипулация, която е част от плана ви за лечение за срок от 5 години. Този сертификат гарантира, че ще получите най-доброто и съвременно лечение, с най-добрите материали и най-добрите зъботехници.

Усмивка на годината

Усмивка на годината

Д-р Камбов е победител в категория "Имплантологичен случай" в "Усмивка на годината" 2018 - най-престижният конкурс за дентална медицина в България, събиращ най-добрите специалисти от цялата страна.

усмивка на годината 2018 пълна промяна усмивка награда имплантология

Усмивката на Стефания

Усмивката на Стефания

Най-важният аспект при разрешаването на спешни стоматологични случаи е навременната реакция. Вижте историята на Стефания, която доказва за пореден път, че денталната имплантология е най-модерния, естетически издържан и комфортен начин за възстановяване на съзъбието при всякакви ситуации.

поставяне на имплант инцидент бързо възстановяване

Коригиране на счупен зъб

Коригиране на счупен зъб

Счупването на зъб е състояние, което често изисква спешна намеса от зъболекар. Причините за него могат да бъдат много и от различен характер. Възстановяването му зависи от това на какво ниво е счупен зъбът и дали е засегнат нервът или не.

счупен зъб възстановяване лечение болка писващ зъб

Фотополимерна пломба

Фотополимерна пломба

Възстановяването на анатомичните форми на зъба се прилага от всеки добър зъболекар, отнема повече време, но позволява правилното сдъвкване на храната и предотвратява задържането на храна между зъбите. След приключване на лечението зъбът изглежда така естествено, че не може да познаете къде е пломбата.

фотополимерна пломба възстановяване лечение болка писващ зъб кофердам изграждане

Усмивката на Свилен

Усмивката на Свилен

‘’Искам да затворя разстоянието между зъбите си, но как?’’ - въпрос, който си задават много от пациентите ни. Представяме ви историята на нашия пациент - Свилен, която завърши с красива и добре подредена усмивка.

красива усмивка пълна промяна дигитален дизайн отлични резултати

Усмивката на Слави

Усмивката на Слави

“Зъбите ми се изтриват много бързо и имам чувствителност!” Така започва историята на Слави, която завършва не само с решение на този проблем, но и с една здрава и красива усмивка.

лечение красива усмивка пълна промяна дигитален дизайн отлични резултати

Усмивката на Елена

Усмивката на Елена

“Искам здрави и красиви зъби, искам да се усмихвам на света и той да ме забелязва! “ - не е ли това, което всички желаят, но по една или друга причина нямат? Така започва историята на Елена, която завършва с награда "Усмивка на годината" 2019 в категорията "Комплексно естетично възстановяване".

усмивка на годината красива усмивка пълна промяна дигитален дизайн

Поставяне на зъб без хирургична намеса

Поставяне на зъб без хирургична намеса

Съвременната стоматология непрекъснато се развива и търси нови методи за лечение с минимална инвазивност. Едно от последните постижения на науката в тази област е адхезивният мост. С този метод може да се коригира и наличието на липсващ зъб. Направете консултация със зъболекар и вижте дали е удачно решение за лечение във вашия случай.

хирург красива усмивка липсващ зъб възстановяване мост коронка фасети

Пълна промяна - от негативна към позитивна линия на усмивката

Пълна промяна - от негативна към позитивна линия на усмивката

Линията на усмивката играе голяма роля в естетиката на лицето. Тя се формира от параболата, която се образува от вермилиона на долната устна при усмивка. Понякога, за да изглежда усмивката красива, се налага корекция на предните зъби. Благодарение на дигиталния дизайн на усмивката, нашите пациенти могат да видят крайния резултат от лечението.

лечение красива усмивка пълна промяна дигитален дизайн отлични резултати

Имплантологично лечение

Имплантологично лечение

Съвременната имплантология ни позволява постигането на красиви и напълно неразличими от естествено изглеждащите зъби резултати. За целта обаче, са необходими качествен имплант, опитен дентален екип, добър зъботехник и разбира се търпелив пациент.

поставяне на имплант етапи възстановяване неоправдан страх

Избелване на умъртвени и потъмнели зъби

Избелване на умъртвени и потъмнели зъби

Много хора смятат, че за потъмнелите, преоцветени или умъртвени зъби няма какво да се направи, но това далеч не е така. Има редица начини да върнем обратно красивата ви усмивка, при това по възможно най-щадящия начин.

орална хигиена избелване умъртвен зъб потъмнели зъби здрави зъби фасети

Корекция на изтрити зъби

Корекция на изтрити зъби

Възстановяването на изтритите зъби зависи от това колко са изтрити и дали това води до проблеми в дъвкателната функция и темпоромандибуларната става. Много често пациентът не осъзнава, че има изтриване на зъбите, но при преглед от зъболекар може да се установи има ли изтриване и доколко то може да създаде проблеми.

изтрити зъби скърцане със зъби стискане

Зъбни коронки - видове и поставяне

Зъбни коронки - видове и поставяне

Зъбът, който се облича с коронка, подлежи на предварителна подготовка. Изпилява се с прагова препарационна граница, която се намира под нивото на венеца. След изпиляването вашият зъболекар ще изработи временна коронка, която ще постави, докато стане готова постоянната.

коронки металокерамика цирконий керамика

Избелване на зъби в домашни условия

Избелване на зъби в домашни условия

Когато стане дума за избелване, много хора автоматично се сещат за стандартната процедура в денталния кабинет. В съвременната стоматология обаче все по-препоръчвана започва да бъде системата за домашно избелване.

избелване домашно избелване красиви зъби здрави зъби

Адхезивен мост

Адхезивен мост

В случаите, когато има липсващ зъб, но разстоянието между зъбите не е достатъчно за имплант или няма достатъчно кост за имплантиране, всеки добър зъболекар ще вземе идеалното решение - изграждане на адхезивен мост.

адхезивен мост затваряне на разстояние поставяне на зъб

Търсите професионален отговор

Ако имате въпроси относно здравето на своите зъби или искате да си запазите час, ще се радваме да ви отговорим.

Кой ще Ви лекува?

team

Радост Координатор пациенти

Нора Координатор пациенти

Йорданка Координатор пациенти

Бориса Координатор пациенти

Емилияна Дентален асистент

Божидар Дентален асистент

Д-р Гергана Тигалонова Зъболекар

Д-р Стоян Казаков Хирург

Д-р Светлана Стоянова Зъболекар

Д-р Мерилин Бориславова Зъболекар

Д-р Младен Камбов Зъболекар

Д-р Божидар Настанлиев Зъболекар

Д-р Лора Дупчанова Зъболекар

Д-р Стелиана Василева Зъболекар

Д-р Белис Алексиева Зъболекар

Д-р Георги Стойчев Зъболекар

Яник Дентален асистент

Сузи Дентален асистент

Йоанна Дентален асистент

Габи Дентален асистент

Ани Дентален асистент